Baján sok a jó ember

Huszonnyolcadik alkalommal várták együtt a karácsonyt mindazok, akik szívükön viselik a Bajai Szent Rókus Kórház koronária őrzőjének műszeres felszereltségét. A Karácsonyt várva… ünnepi jótékonysági koncert idén is felhőtlen szórakozást kínált, ugyanakkor az egészségügyi intézményt is gazdagította. Menczer György, a Koronária Alapítvány titkára közel három évtizede folytatja nemes törekvését, amelynek eredményeképpen már számos új műszer kerülhetett a kórház birtokába, a még korszerűbb betegellátás érdekében, a gyűjtést pedig alkalmanként egy-egy gálakoncert koronázza meg december derekán. A Bácskai Kultúrpalotában december 8-án házigazdaként Pethő Attila köszöntötte az egybegyűlteket, karácsonyi köszöntőt pedig Fekete Szabolcs esperes-plébános mondott. Kiemelte: a test és a lélek egészsége egyaránt fontos, mindkettőt gyógyítani kell.

Fellépett a bajai Vadvirág Népdalkör, Bruttyó Ádám bajai zongorista, Eperjes Károly színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Four Fathers Énekegyüttes, az erre az alkalomra alakult Dankó Trió (Bethán László hegedű, Németh Henrietta cselló, Dankó József zongora). Karácsonyi összeállítással készült Gyenis Erika és Ottmár Attila (Bajai Fiatalok Színháza), a Koronária Alapítvány védnöke, Sasvári Sándor Jászai-díjas színművész legendás szerepei közül énekelt, valamint lányával, Sasvári Lénával is adott elő duettet.

Azt est teljes bevételét ezúttal a tavaly átadott MINDRAY lélegeztetőgép esedékes törlesztőrészletére fordították, valamint átadtak egy új EDAN SE-12 Express EKG műszert dr. Tóth Gábor főigazgatónak és dr. Kovács Zsolt osztályvezető főorvosnak. Az est fővédnökségét vállaló prof. dr. Ungi Imre egyetemi tanár, a Szegedi Kardiológiai Központ szívkatéteres laboratóriumnak vezetője méltatta a kezdeményezést, valamint azt a zseniális koncepciót.

A kórház nevében dr. Tóth Gábor főigazgató mondott köszönetet az újabb adományért. Kiemelte: Baján sok a jó ember, akik remélhetőleg a jövőben is megtartják azt a szokásukat, hogy támogatják a környék legfontosabb egészségügyi intézményét.

Vissza a hírekhez