Első Függőségmentes Hét

A városi Kábítószer Egyeztető Fórum szervezésében – az önkormányzat, a Bajai Szent Rókus Kórház és a rendőrkapitányság támogatásával – drogprevenciós előadás-sorozatot rendeztek.

Korunk társadalmára, azon belül is több korosztályra is egyre fenyegetőbb veszélyt jelent a növekvő kábítószer- és alkoholfogyasztás, valamint az ezek által okozott függőség kialakulása, amely már a fiatal nemzedék körében is gyakorta előforduló probléma. A függővé válás, és az ehhez kapcsolódó egészségügyi károsodás, mentális és pszichés zavarok gyakran bűncselekmények elkövetéséhez is vezethetnek. Az Első Függőségmentes Hét alkalmával – november 19-23-én – minden generációt érintően addiktológiai szakemberek, orvosok és rendőrök beszéltek ezekről a veszélyekről, kialakulásukról, annak felismeréséről, és a gyógyulási folyamatokról. A Baja Város Kábítószer Egyeztető Fóruma szervezésében megvalósult – és a lakosság egészségre nevelése céljából életre hívott – rendezvényen a helyi önkormányzat, a Bajai Szent Rókus Kórház és a Bajai Rendőrkapitányság támogatóként, segítőként vett részt.

Az előadások helyszínei között megtalálhattuk a gimnáziumokat és a főiskolai előadótermeket is, ahol nagyszámú fiatal figyelmét sikerült felhívni a rájuk leselkedő veszélyekre. A diákok minden esetben kíváncsian, érdeklődve fordultak a téma felé. A város reprezentatív konferenciatermeiben megtartott eladások során pedagógusok, nevelőszülők, a jelzőrendszerben érintett szervezetek képviselői kaptak bővebb tájékoztatást a témában. Néhány előadás helyszínén a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Mobil Bűnmegelőzési Centrumának kisbusza is várta a látogatókat. Az öt nap során több mint 900 fő vett részt a rendezvényen.

Az előadások egyaránt nagy sikert arattak a hallgatóság körében, további közös megbeszélésekre, egyeztetésre buzdítva a témában érintett szervezeteket.

A program a Bajai Szent Rókus Kórház EgészségFejlesztési Iroda Lelki Egészség Központ (EFOP-1.8.20-17-2017-00005) közreműködésében valósult meg.

Vissza a hírekhez