42 elismerő megyei díj

A megyei önkormányzat rangos kitüntető díjak átadásával minden év októberében elismeri azon személyek, közösségek munkásságát, akik kiemelkedően eredményes teljesítményükkel a megye érdekeit és javát szolgálják. A díjazottak között van Felső Barnabás, Göbl Vilmosné, dr. Mészáros Endre, András István, Feczák László, dr. Pencz Kornél és Markovics Józsefné is.

Idén 42 díj átadásáról döntött a közgyűlés szeptember 28-i ülésén. Az ünnepség, melyen az 1956-os forradalomról is megemlékeztek október 19-én, Baján, a Turisztikai Központban volt. Természetesen Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Fercsák Róbert polgármester is részt vett az eseményen.

A megyei közgyűlés elnöke, Rideg László köszöntőjében kitért az október 6-i és 23-i eseményekre is, melyek egyrészt szomorúságra, másrészt bizakodásra adnak okot. „A magyar magyar, a nemezt nemzet, a haza haza maradt. Ezt nem veheti el tőlünk senki! ’56-ban forradalom volt, mert a kommunista diktatúra ellen kelt fel a nép, s szabadságharc is, mert idegen nagyhatalmak törtek ellenünk, akik ellene harcoltunk. November 4-én brutálisan leverték, de a nemzeti kiállás él emlékezetünkben!”

Bács-Kiskun megye közgyűlése kapcsán kiemelte: az a feladatuk, hogy a valamennyi lakos találja meg a számítását. „Legyen az a hely, ahol jó élni! 63 milliárd forintos fejlesztés zajlik a megyében, 400 pályázat megvalósításában segítünk. Minden településen van beruházás, ide tartozik például a bajai piac felújítása is. Egységes, pozitív jövőképet szeretnénk mindenki számára Bács-Kiskunban!”

Az ünnepi beszédet és műsort követően Bács-Kiskun Megyéért Díjjal kitüntetett Szarka Balázs, az Univercégcsoport vezérigazgatója mondott köszönetet a díjazottak nevében. „Megtisztelő, hogy a nemzeti ünnep alkalmából kitüntetést kaptunk. Családi és munkahelyi közösség kellett hozzá!”

A 2018. év díjazottai.

1. BÁCS-KISKUN MEGYÉÉRT DÍJ: Szarka Balázs.

2. BÁCS-KISKUN MEGYE GAZDASÁGÁÉRT DÍJ: Gulyás István, Kiss István, Weninger Richárd.

3. BÁCS-KISKUN MEGYE VIDÉKFEJLESZTÉSÉÉRT DÍJ: András Attila, Roszik Tamás.

4. BÁCS-KISKUN MEGYE TURIZMUSÁÉRT DÍJ: Dr. Bay Miklós és Dr. Bay Éva, Felső Barnabás Bálint.

5. BÁCS-KISKUN MEGYE EGÉSZSÉGÜGYÉÉRT DÍJ: Dr. Farkas István, Göbl Vilmosné, Dr. Skribanek László.

6. BÁCS-KISKUN MEGYE TUDOMÁNYOS ÉLETÉNEK FEJLŐDÉSÉÉRT DÍJ: GAMF Megalux Hungary csapat, Dr. Mészáros Endre.

7. BÁCS-KISKUN MEGYE KÖZIGAZGATÁSÁÉRT DÍJ: Beck Regina, Dr. Hell Gizella, Dr. Penczné Dr. Zoltán Zsuzsanna Ágnes.

8. BÁCS-KISKUN MEGYE KULTÚRÁJÁÉRT DÍJ: Bács-Kiskun Megyei Helyi Televíziósok Egyesülete, Székelyné Kőrösi Ilona, Szénásiné Harton Edit.

9. BÁCS-KISKUN MEGYE IFJÚSÁGÁNAK NEVELÉSÉÉRT DÍJ: Bolvári János, Magyar Kerékpáros Klub Kecskeméti Területi Szervezete, Varga Ferencné.

10. BÁCS-KISKUN MEGYE LAKOSSÁGÁNAK VÉDELMÉÉRT DÍJ: Ádám József, András István.

11. BÁCS-KISKUN MEGYE KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉSÉÉRT DÍJ: Feczák László, Lantos Szabolcs, Vassné Kelemen Ágnes.

12. BÁCS-KISKUN MEGYE NEMZETISÉGEIÉRT DÍJ: Dunaegyházi Nyugdíjas Klub „Jasna Jesen” énekkara, Kolompár László, Dr. Pencz Kornél.

13. ÉV POLGÁRMESTERE BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN DÍJ: Basky András, Csontos Máté László, Dusnoki Csaba.

14. BÁCS-KISKUN MEGYE SPORTJÁÉRT DÍJ: Ambrus Ferenc István, Duna Aszfalt TVSE Labdarúgó Csapat, Hard Work Crosstraining.

15. BÁCS-KISKUN MEGYE NEMZETKÖZI KAPCSOLATAIÉRT DÍJ: Markovics Józsefné, Szécsiné Rédei Éva.

16. A BÁCS-KISKUN MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKÉNEK KITÜNTETŐ DÍJA: Józan Tamás, Rédei Ildikó.

17. A BÁCS-KISKUN MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKÉNEK ELISMERŐ OKLEVELE: Kanalas János, Haász László. Várkonyi Éva (elnöki kabinet)


A megyei díjakat Baján adták át, a közgyűlés ünnepi  ülésén

Vissza a hírekhez