Az anyák megmentőjére emlékeztek

Filmet is vetítetteka Bajai Szent Rókus Kórházban július 5-én, a Semmelweis-napi ünnepségen. Csubákné Besesek Andrea alpolgármester olvasta fel Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője levelét, melyben Semmelweis Ignác tevékenységét méltatta. „Szelleme a mai napig jelen van az egészségügyben. Köszönet a munkájukért, azon leszünk, hogy megháláljuk!” – állt a köszöntőben. Baja alpolgármestere az önkormányzat nevében is megköszönte a kórházi dolgozók állhatatos munkáját.

Dr. Tóth Gábor főigazgató hangsúlyozta: a menedzsment mindent megtesz a szükséges források előteremtése érdekében. AZ új ágazati vezető, dr. Nagy Anikó államtitkár további béremelést helyezett kilátásba, ami a gazdasági személyzetet is érinti. A fejlesztések kapcsán a mórahalmi üdülőt emelte ki, kihasználtsága 100 százalékos.

Filmet vetítettek Semmelweis Ignácról, majd kinevezéseket és díjakat adtak át. Adjunktusi cím: dr. Nyíri Balázs, dr. Iwainat Mohammed, dr. Kovácska Zsuzsanna, Faragóné dr. Szegény Krisztina. Főorvosi cím: dr. Bobor Krisztina, dr. Nagy Valéria, dr. Vígh Péter. Díjazottak: dr. Nagymihály István, Nemes Krisztián, Balogh Andrea, Csémy Gáborné, Vidák Anikó.

Az ünnepség végén dr. Tóth Gábor elmondta: július 2-án Kozma Imre atya áldást mondott, s az engedélyével továbbadhatja a kórházi dolgozók számára. A főigazgató felolvasta az áldást, majd hozzátette: kívánom mindenkinek, hogy az áldás szálljon rá, segítse munkáját!

Vissza a hírekhez