„Tiszteljük és szeressük a betegeket!”

„Köszönöm mindenki munkáját, örülök, hogy már jeltolmácsok is dolgoznak a Bajai Szent Rókus Kórházban. Önök azok, akik az életet tisztelik hivatásuk mindennapi gyakorlása során!” Dr. Tóth Gábor főigazgató nyitotta meg február 20-án, kedden a Magyar Ápolók Napja ünnepséget az intézményben, utalva arra is, hogy a Himnusz ezúttal jeltolmácsok révén is „hallható” volt.

A magyar ápolók munkájának elismeréseként, valamint nemzeti identitásuk erősítése érdekében Kossuth Zsuzsanna, a magyar ápolók példaképe születésnapját (február 19.) a Magyar Országgyűlés közjogi elismerésével megerősítve, a magyar ápolók ünnepévé tette.

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője levélben köszöntötte az ápolókat. Emlékeztetett Kossuth Zsuzsanna, a szabadságharc főápolója tevékenységére. Hangsúlyozta: a gondozás mellett a lelki támasz is fontos. „Nem feledkezhetünk meg a méltó utódokról, akik naponta példát mutatnak önzetlenségből. Köszönöm, hogy értünk dolgoznak!”

Baja alpolgármestere, Csubákné Besesek Andrea köszöntőjében elmondta: korábban egy orvos arra hívta fel a figyelmet, hogy ápolók nélkül nem működne az egészségügy. „Az ápolói hivatás nemes szolgálat, fontos az érzelmi és a fizikai stabilitás. Sok erőt, kitartást, eredményes munkát kívánok a jövőben is!”

Göbl Vilmosné ápolási igazgató méltatta Kossuth Zsuzsanna szerepét. Hangsúlyozta: a betegek kiszolgáltatott emberek, akik legtöbbször az ápolókkal találkoznak, ezért a kórházról kialakult véleményüket a munkájuk nagyban meghatározza. „A folyamatos fejlesztések révén egyre hatékonyabb ellátást tudunk biztosítani Baján. Legyünk büszkék rá, hogy a sors ilyen szép hivatást adott nekünk! Köszönöm minden szakdolgozó áldozatos munkáját. Kérem, tiszteljük és szeressük a betegeket!”

A Bajai Szakképzési Centrum jelkys diákjai adtak műsort (elhangzott például Ördög Szimonetta előadásában Leonard Cohen: Hallelujah című száma, illetve a kórus előadásában a Hatvani ápolók dala). Zárásként az ápolók napi munkájáról szóló, vicces kisfilmjüket vetítették le, nagy sikert aratva.

Az ünnepség végén dr. Tóth Gábor bejelentette: apartmant bérelnek Mórahalmon márciustól. „A Közalkalmazotti Tanáccsal korábban megegyeztünk: ha találnak megfelelő ingatlant, az intézmény vállalja a bérleti díjat. Megvan az apartman. Egyelőre erre az évre kötöttünk szerződést, de ha beválik, hosszú távra kibéreljük. A menedzsment a jövőben is igyekszik kifejezni a dolgozók megbecsülését.”

Az ünnepség fogadással zárult a Bajai Szent Rókus Kórházban.

 

Vissza a hírekhez