Magasabb bérek

Februártól ismét növekszik az egészségügyi szakdolgozók bére. A novemberben esedékes 8 százalékos emelést előrehozták január elsejére. Így február 20-án bérkülönbözet formájában megkapják a plusz pénzt, márciustól pedig a megemelt fizetést utalják.

A mostani béremelés a Bajai Szent Rókus Kórház minden szakdolgozóját, azaz mintegy 580 embert érint. A januári emeléssel, azaz a többlépcsős bérmegállapodás harmadik ütemével, 53 százalékkal emelkedtek a bérek az egészségügyi ágazatban 2016 szeptembere óta, tájékoztatott Gőbl Vilmosné ápolási igazgató. „A bérek emelésével a magasabb szakképesítést és a pályán eltöltött munkaviszonyt is értékelik. A bérmegállapodás következtében a középfokú képesítéssel rendelkező dolgozóknak körülbelül bruttó 13 ezer, míg az E-kategóriás, felsőfokú képesítéssel rendelkező ápolóknak bruttó 20-25 ezer forinttal emelkedik a bére.”

Mindezek mellett a mentődolgozók bérét 10 százalékkal emelték januártól, de a további 8 százalékos emelés rájuk is vonatkozik. Ez 2016/ 2018 között átlagosan 67 százalékos béremelést jelent számukra.

Vissza a hírekhez