Fellélegezhetnek a Koronárián

Üzembe helyezték január 22-én, az I. Belgyógyászaton, a karácsonyi koncerten átadott lélegeztető gépet. Menczer György, a Koronária alapítvány titkára elmondta: 26 alkalommal adnak át műszert a Bajai Szent Rókus Kórháznak támogatók segítségével. Dr. Kovács Zsolt kuratóriumi elnök, osztályvezető főorvos kiemelte: kiváló körülmények között dolgoznak, korszerű a műszerpark. Ám frissíteni mindig kell, ezúttal lélegeztető géppel gyarapodtak. „Az intenzív osztályon, műtéteknél és a sürgősségin is használják az új eszközt, mely a Koronáriára került. Eddig is volt ilyen gépünk, ám ez mobilis készülék.”

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: bár 2012 óta ismét állami fenntartásban van a kórház, továbbra is Baja, illetve a térség egyik legfontosabb intézménye. „Folyamatos fejlesztések történnek a kormány, az önkormányzat és a támogatók segítségével.”

A lélegeztető gépet az osztályvezető főorvos, dr. Tóth Gábor főigazgató és Fercsák Róbert polgármester helyezte hivatalosan üzembe.

 

Vissza a hírekhez