Az első bajai baba

Nemcsak az utcájuk Aligvárdi, de kisbabájukat is alig várta már Balogh Roland és Ujvári Alexandra. Kislányuk, Mia január 2-án született a Bajai Szent Rókus Kórházban, s ezzel a teljesítménnyel ő lett Baja város idei első újszülöttje. A legfrissebb bajai lakost és családját Fercsák Róbert polgármester január 11-én, csütörtökön otthonában látogatta meg, hogy átadja jókívánságait és a városvezetés ajándékait.

A délelőtti órákban Balogh-Ujvári Mia nagy érdeklődéssel fogadta vendégeit. Alaposan megszemlélte a ráirányuló kamerákat, és bizonyította, amit szülei egybehangzóan állítottak róla: nagyon nyugodt baba. Születését sem siette el: eredetileg karácsonyra várták, végül azonban a 41. hétig nem akart nekiindulni a nagyvilágnak. Édesanyja akkor már hetek óta a kórházban tartózkodott, így igazán örvendett, hogy január 2-án világra készülődött a kislány, aki alig négy óra leforgása alatt, természetes úton jött a világra 11.25-kor (további adatok: 3020 gr, 52 cm).

Az édesanya egy csokor virágot, az édesapa egy üveg bort, a kis Mia pedig kelengyés csomagot vehetett át a városvezetőtől, továbbá megkapta az ilyenkor szokásos életbiztosítási kötvényt is. – Csaknem húsz éve döntött úgy a városvezetés, hogy az év első újszülöttjének jár egy ajándék életbiztosítás, amely 18 éves koráig gyarapodik. Éppen tavaly év végén vehette át a valamikor első (ma már 18 éves ifjú hölgy) az összeget, ami remélhetőleg minden megajándékozottnál segít felkészülni a következő életszakaszra, a fiatal felnőtt életre – mondta Fercsák Róbert polgármester.

Vissza a hírekhez