Értékteremtő humán erő

Karácsonyi ünnepséget tartottak december 14-én, csütörtökön a Bajai Szent Rókus Kórházban. A Liszt AMI műsorát követően Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszönte meg a dolgozók egész éves, áldozatos munkáját. „Fontos az épületek felújítása, a műszerpark fejlesztése, de igazi értéket a dolgozók munkája teremt.”

Fercsák Róbert polgármester ünnepi köszöntőjében gratulált a napi 24 órás helytálláshoz, hiszen a gyógyítás mellett még számos feladat hárul az egészségügyi dolgozókra. „Nem felejtettük el a korábban ígért erdélyi kirándulást, amit az önkormányzat fizet, már zajlanak a tárgyalások!’

Dr. Tóth Gábor főigazgató az idei fejlesztések közül kiemelte a két orvos- és nővérszálló energetikai felújítását, a számos ingatlanon elvégzett nyílászáró cserét, valamint a 62 milliós betegbiztonsági pályázatot. „A működtetés a menedzsment és a humán erőforrás közös sikere. Örvendetes, hogy a kórházi dolgozók idén 23 gyermeket szültek. Decemberben további három, a jövő év második felében pedig még 10 baba várható. Kiosztottunk 385 Mikulás-csomagot, tehát megvan az utánpótlás!

Idén a Dr. Róna Dezső emlékérmet a 15 éve nyugdíjba vonult, de még mindig aktív dr. Czeglédi Antal főorvos (központi laboratórium) kapta meg. A Szent Rókus Kórház Érdemrendet (nem kórházi dolgozók kapják) a járási hivatal vezetője, dr. Szenoradszki Endre és a munkaügyi vezető, Rekettye Sándor vette át.

Zárásként Zsigó Róbert pohárköszöntőjében áldott ünnepeket és sikeres új esztendőt kívánt.

 

Vissza a hírekhez