Változó struktúra, változó képzések

Tanévnyitóra gyűltek össze a Bajai Szent Rókus Kórházban december 7-én. Göbl Vilmosné ápolási igazgató elmondta: az országban elsőként itt indul perioperatív asszisztens munkaerő megtartó képzés. A résztvevők a kórház dolgozói, munkájukra az egynapos sebészetnél lesz nagy szükség.

Dr. Szenoradszki Endre, a Bajai Járási Hivatal vezetője arról tájékoztatta az évnyitón megjelent hallgatókat, hogy 1 éves, több mint 1300 órás képzés indul. – Ez a harmadik tanfolyam itt, az első már véget ért, egy most is tart, ez pedig hamarosan kezdődik. Összesen 51 fő érint a közös program. Örömmel fogadtuk a kórház jelentkezését, forrás is van rá. Fontos, hogy Baján jól képzett munkaerő legyen, ami segíti a minőségi egészségügy ellátást.

Kocsis Larillia, a foglalkoztatási osztály munkatársa hangsúlyozta: cél a munkahelyek megtartása. – A munkáltatót támogatjuk a bejelentett igénye szerint. Szerződést kötünk a kórházzal: mi fizetjük a költségeket, az intézmény pedig továbbfoglalkoztatást vállal. Egy fő képzése közel 900 ezer forint, a 45 év alattiakat 80%-ban támogatjuk, 20%-ot a munkáltató fizet.

Megyeri Tiborné, az M-Stúdium Oktatásszervező Kft. ügyvezetője kiemelte: új képzési forma perioperatív asszisztens, ami az egynapos sebészet asszisztenciáját jelenti. – Önök az első az országban! A tanárok a kórház dolgozói közül kerülnek ki, gyakorlatot is a munkahelyükön végezhetik.

Végezetül az ápolási igazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy változik a struktúra, ehhez kell igazítani a szakdolgozói képzést.

Vissza a hírekhez