Újabb értékes műszer a kórháznak

Színes és változatos, de az ünnepi időszak hangulatához igazodóan meghitt műsort kínált a közönségnek a Karácsonyt várva… koncert december 9-én.

Huszonhét éve már, hogy Menczer György megszervezi a rangos kulturális eseményt, melynek jótékonysági szerepe az elsődleges. A jegyek megvásárlásával és az esemény támogatásával minden évben nagy értékű műszert vásárolnak a Bajai Szent Rókus Kórház koszorúér őrzője számára. Idén egy több mint 3 millió forintos lélegeztetőgép került az egészségügyi intézményhez.

A berendezést dr. Tóth Gábor főigazgató és dr. Kovács Zsolt osztályvezető főorvos vette át. A főigazgató kiemelte: vannak örök értékek, amelyeket szabad évről évre emlegetni. Ilyen a szeretet, a szerelem, a segítőkészség, a hála és a köszönet. Ez utóbbi kettő illeti meg mindazokat, akik évről évre sokat tesznek a kórházért, és akik ezt a jó példát tovább örökíthetik.

Az est fővédnöke, dr. Bogáts Gábor, a Szegedi Szívsebészeti Klinika vezetője elmondta: jó a kapcsolat a szegedi és a bajai intézmény között. Baja büszke lehet a kórházára, amely a most kapott respirátor révén tovább emelni a munka színvonalát.

A rendezvény nyitásaként Bárdos Gréta, a Bajai Fiatalok Színháza tagja énekelt (zongora Kerényi Ádám), majd Fekete Szabolcs plébános mondott karácsonyi köszöntőt. Emesz Margit bajai költő December tájékán című novelláját Horváth Nóra olvasta fel, míg Kiss László népdalénekes karácsonyi dalokból összeállított csokorral örvendeztette meg a közönséget. Bolino Sofia Anna hegedűművész (Gunlg Ábel zongora) virtuóz produkciót nyújtott.

Bajai művészekből sem volt hiány: Nagy Imi, Nagy Emma és Nagy Gergő a frissebb zenei irányzatokat képviselte. Rékasi Károly színművész karácsonyi versekből és prózai részletekből készített összeállításával elbűvölte a közönséget. Szulák Andrea (Elek Norbert kíséretében) pedig kedves humorával is nagy sikert aratott. A fináléba a bajai színistúdió énekes növendékei (Szarvas Panni tanítványai) kapcsolódtak be A zene az kell című dallal.

Az est háziasszonyaként Somogyi Dia, az MTVA munkatársa mondott köszönetet a fellépőknek, a támogatóknak és a közönségnek, akik egy igazán jól sikerült este emlékével térhettek haza.

Vissza a hírekhez