Telemesélték Baját, majd kórházba mentek

Ne csak hallgassuk a mesét, hanem kezdjük el mondani is – ezt sugallta az első bajai Tekergő Mesenap, amelyet a budapesti Tekergő Meseösvény Egyesület, a bajai önkormányzat és a Baja Marketing Kft. szervezett november 25-én, szombaton a Turisztikai Központban. Telemesélni Baját – ezzel a szándékkal érkeztek a tekergők, akik a család minden tagja és minden korosztály számára kínáltak valamilyen mesés foglalkozást. Ugyanakkor advent közeledtével nem maradhatott el a jótékony cél sem: adományokat gyűjtöttek a Bajai Szent Rókus Kórház gyermekosztály javára. – Úgy döntöttünk, nem szedünk belépőt, a kihelyezett dobozzal azonban megadjuk a lehetőséget a látogatóknak, hogy adományozhassanak. A Baja Marketing Kft. minden évben igyekszik odaállni valamilyen jó ügy mellé, a gyermekosztályt is rendszeresen támogatjuk. Öröm számunkra, hogy most a tekergő mesélőkkel közösen tehetjük ezt – mondta Bócsa Barnabás ügyvezető igazgató.

Nagyra értékelte a rendezvényt és a segítő szándékot dr. Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója is. – Öröm látni a csillogó gyerekarcokat, az esemény összehozza a családokat így advent táján. A támogatás is midig jól jön, hiszen nincs az a nagy pénz, amihez ne lehetne még egy picit hozzátenni. Örülünk minden segítségnek, amit betegellátásra fordíthatunk – mondta a főigazgató. Hozzátette: a gyermekosztály falait is mesefigurák díszítik, igyekeznek a lábadozó gyermekek számára olyan barátságos környezetet teremteni, amely segíti a gyógyulást.

A mese szeretete ragyogja be lelkünket és életünket, mondta az esemény fővédnöke, Csubákné Besesek Andrea alpolgármester.

Másnap az esemény szervezői az adományokkal együtt vittek be a gyermekosztályon lábadozó kis betegeknek. Az összegyűlt 25 ezer forintból új mesekönyveket vásárolnak, ígérte meg dr. Károly Éva osztályvezető főorvos, aki hálásan vette át az ajándékot, valamint a meseíró pályázatra érkezett alkotásokból összeállított, a vizus diákok által illusztrált könyvet.

A meseszárny felkerül a gyermekosztály egyik falára, ahol bárki láthatja, akár fényképet is készíthet vele. Csubákné Besesek Andrea alpolgármester elmondta: öröm volt látni a szombati mesenapon a rajzoló gyerekeket, akik szeretettel gondoltak a kórházban tartózkodó társaikra. Alkotásaikkal egy kis erőt küldtek a lábadozáshoz és gyorsabb gyógyuláshoz.

Vissza a hírekhez