Megújult az orvos- és nővérszálló

Szalagátvágással kezdődött a november 23-i beruházás átadása. A Bajai Szent Rókus Kórházban átadták a két felújított orvos- és nővérszállót. A 171 millió forintos fejlesztés összefogás és egy sikeres pályázat (161 milliós kormányzati támogatás) eredménye.

– A kórház kezdeményezésére, a városvezetés és Zsigó Róbert támogatásával nyertünk pályázatokat, mondta dr. Tóth Gábor főigazgató. – Ez is az energetikai projekt része, jelentősen (évi 1000 tonnával) csökken a szén-dioxid kibocsátás. Ráadásul újabb jó hírrel szolgálhatok: éppen ma érkezett meg egy újabb nyertes pályázatunk szerződése. 62 millió forintból javulhat a higiénia és a betegbiztonság, illetve informatikai fejlesztéssel a betegazonosítási rendszer.

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is hangsúlyozta: az elmúlt években jelentős beruházások történtek a kórházban. Megemlítette a több mint 4 milliárd forintból épült új épülettömböt és a közel 1,5 milliárdból megújuló sürgősségi osztályt. – Az orvos- és nővérszálló másfél éve került szóba, amikor Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárral egyeztettünk a fejlesztésekről. Mára megvalósult a 170 milliós beruházás.

Fercsák Róbert polgármester arra emlékeztette a megjelenteket, hogy korábban azért gyűltek össze a kórháznál, hogy tiltakozzanak a tervezett leépítések ellen. – Akkor sötét jövőt jósoltak a bajai intézménynek, ám nem így lett, már évek óta jó tempóban haladunk előre. Dr. Tóth Gáborral és Zsigó Róberttel egyeztettük, mire lenne szükség a munkakörülmények és a szakmai nívó javulása érdekében. Haladunk, de még sok tennivaló van. A város, a térség képviselője és a kormány sokat segít a folyamatos fejlesztések érdekében, további beruházások várhatók.

 

Vissza a hírekhez