Éljenek aktívabb életet!

Újra meghirdetett egy 10 alkalomból álló mozgásprogramot a Bajai Szent Rókus Kórházban működő Egészségfejlesztési Iroda. Gyógytorna, jóga és pilates várja az érdeklődőket. Ezek a foglalkozások az alapszolgáltatások közé tartoznak, és nagy sikerrel zajlanak, mondta el Vargáné Kisbácskai Anita irodavezető.„ Az a célunk, hogy a lakosok megismerjék ezeket a mozgásformákat.”

Dr. Csipor Tekla (rezidens orvos, Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály) nyár óta tart pilates órákat a kórház udvarában található faházban. „Főképpen az ülő munkát végző, hátgerinc és ízületi problémákkal vagy reumával küszködő betegeknek ajánlott ez a mozgásforma.”

Az EFI munkatársai rendszeresen szerveznek ismeretterjesztő előadásokat, szűrővizsgálatokat is. Segítenek a diétás étrend összeállításában, ahogy életmód tanácsadásra is lehet jelentkezni Doszkocs Alexnél. Az első alkalom általános állapotfelméréssel kezdődik, utána egyénre szabottan folytatódik a program. Doszkocs Alex életmód tanácsadó, élelmiszermérnök (Bajai Szent Rókus Kórház): „Elsősorban az élelmiszert, illetve a testmozgást vezetem, de ha szükséges, átirányítom egy másik EFI programba, ahol további szaktanácsadásokon tud részt venni a jelentkező.”

Éljenek aktívabb, egészségesebb életet! – erre buzdítanak a szakemberek. A programokról a Bajai Szent Rókus Kórházban működő Egészségfejlesztési Irodában érdeklődhetnek. A következő 10 alkalmas mozgásprogram október 16-én indul újra, már lehet jelentkezni.

Vissza a hírekhez