„Közös sikerekről beszélhetünk”

„Közös érdem a kitüntetés, de úgy érzem magam is sokat tettem érte”, értékelt dr. Tóth Gábor, aki idén Semmelweis-nap alkalmából Batthyány-Strattmann László-díjban részesült.

Amint arról már beszámoltunk, az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében végzett szakmai munkája, kimagasló teljesítménye elismeréseként kapta a magas szintű kitüntetést a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója. „A díjat az igazgatói munkám minősége miatt kaptam, de megfelelő szakemberek nélkül nem lehetne eredményesen vezetni egy intézményt. Ezért is értékelem úgy, hogy az egész kollektíva érdeme az elismerés”, válaszolta kérdésünkre dr. Tóth Gábor, aki rutinos díjátvevő, 2015-ben Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést kapott. Hangsúlyozta: stabil a kórházi menedzsment, ez a kulcsa sok mindennek. „Tíz éve vagyok főigazgató, azóta nem történt személyi változás a vezetőségben. Közös sikerekről beszélhetünk.”

– A díj birtokában hogy látja a jövőt?

– Kötelez az elismerés, ugyanakkor erőt ad a további célok megvalósításához. Még többet, még jobbat kell tenni! Édesapám mondta: a kitartó munka mindig meghozza gyümölcsét. Igaza volt, erre jó példa a mostani elismerés is.

– Mi lehet még jobb a bajai kórházban?

– Fontos, hogy minden érintett számára elérhető legyen a megfelelő szintű ellátás. Ugyanakkor még inkább meg kell becsülni a dolgozók segítő munkáját. A fő cél persze a betegek minél magasabb színvonalú ellátása, és az új technológiák beszerzése, működtetésének elsajátítása.

– A betegek vajon megérzik a szakmai kitüntetés hatását?

– Közvetett formában igen. Hiszen a fejlesztések révén korszerűsödött a kórház, jobbak a körülmények, nőtt az ellátás minőségének színvonala. Szerencsére sok beruházás valósult meg. Mindez kedvezően hat, s mivel a díjat részben ezért érdemeltem ki, közvetve az én munkám eredményét is érzékelik, elismerik.

– A dolgozók is élvezik a sikert?

– Kiérdemeltük a Családbarát munkahely címet. Jobb munka körülmények között, jobb műszerekkel gyógyíthatnak. Így kisebb a hibázási lehetőség, biztosabb diagnózist állíthatnak fel, célzottabb terápiát alkalmazhatnak. Összességében persze ezzel is a beteg jár jól. Hiszen ez a fő cél.

Dr. Tóth Gábor kérdésünkre elmondta: elődeinknek is köszönhető, hogy több 100 éves intézmény áll Baján. „Édesapám azt tanította: aki a múltját nem becsüli, annak nincs jövője. Ennek szellemében irányítóm a kórházat.”

„Köszönöm szüleimnek, hogy hittek bennem és taníttattak. Köszönöm családomnak, elsősorban feleségemnek, hogy mindig támogatott. Minden sikerem mögött ott van!”, hangsúlyozta a főigazgató.

Géczy Zsolt


Dr. Tóth Gábor átveszi a díjat Balog Zoltán minisztertől


Vissza a hírekhez