Kitüntették dr. Bogár Juditot

Több évtizede van a pályán, betegek és kollégák egyaránt tisztelik és szeretik. Dr. Bogár Judit szemész-főorvos Pro Sanitate-díjat érdemelt. Mivel a július elején, az országos Semmelweis-napon Budapesten megtartott átadón nem tudott jelen lenni, az elismerést a Bajai Szent Rókus Kórházban vehette át július 28-án dr. Tóth Gábor főigazgatótól és Zsigó Róbert államtitkártól. A térség országgyűlési képviselője kiemelte: nem véletlen, hogy a bajai kórház dolgozói idén is több országos kitüntetést vehettek át. – Az elmúlt években a Bajai Szent Rókus Kórházban jelentős beruházásokat eszközöltünk, megújultak az épületek, a műszerek és az eszközök, továbbá kiváló a szakemberek munkája. Ezek az elismerések is azt jelzik, hogy Baja és a Bácska lakossága egészségügyi ellátása jó kezekben van.

A díjjal a pénzjutalom mellett emlékérem és oklevél jár, jelképezve az elmúlt évtizedek áldozatos munkáját, valamint az elkövetkezendő évtizedek megbízhatóságát, tette hozzá az államtitkár.

A kórház egyik ikonikus orvosának nevezte a díjazottat dr. Tóth Gábor főigazgató. – Ha valaki segítségét fordult hozzá, soha nem utasította el. Minden kollégája és valamennyi beteg nagyon szereti. Nagyon jó ember, kitűnő orvos: kiérdemelte az elismerést.

Dr. Bogár Judit meghatottan vette át az elismerést, és mondott köszönetet a megtiszteltetésért.

Vissza a hírekhez