Több pénz ügyeletre

Támogatja a bajai önkormányzat a háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyeleti feladatok ellátását, a jövőben több pénz jut működtetésére, emelkedik az ott dolgozók fizetése.

A képviselő-testület június 29-i ülésén tárgyalt a lehetőségekről. Dr. Vácity József (a Fidesz helyi képviselője, civilben az egri kórház főigazgatója) rávilágított: a kormány jelentős összegeket csoportosított át az egészségügyi ágazatba a fizetések rendezésére, ám ez egyelőre a közalkalmazottakat érinti. A vállalkozásokkal más a helyzet, ám itt is változás várható. „Baján a Sugó-Med Kft. látja el az ügyeletet, támogatást kérnek az önkormányzattól. Kérésüket támogatom, hiszen az ügyeleti szolgálat speciális területe az egészségügynek, melyet még nem érintett (hátrányosan sem) a finanszírozás átalakítása. Alapvető érdek, hogy stabil működési körülmények között dolgozzanak az érintettek.”

Fercsák Róbert polgármester hasonló véleményen volt. „Fontos ellátás, jó ötlet az állami finanszírozás kiegészítése helyben. Van rá mód, így emelhetjük az ellátás színvonalát.”

A szolgáltató cég helyi támogatásával valamennyi képviselő egyet értett. A napirend tárgyalásakor jelen volt dr. Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója és dr. Ádám András, a Sugó-Med Kft. ügyvezető igazgatója, de nem kívántak reflektálni az elhangzottakra.

Vissza a hírekhez