Tudomány a betegek szolgálatában

Újabb öt dolgozó munkáját ismerte el a Bajai Szent Rókus Kórház Semmelweis-nap alkalmából. Június 29-én kora délután ünneplőkkel telt meg az intézmény étkezdéje. Semmelweis Ignác születésnapját (1818. július 1.) 1992 óta ünneplik a magyar egészségügy napjaként, 2011 óta pedig munkaszüneti nap az egészségügyi dolgozók számára. Ilyenkor országszerte megemlékezéseket tartanak.

Dr. Tóth Gábor főigazgató elmondta: az eltelt egy év egyik legnagyobb eredménye a 2016 szeptemberében elindult életpálya modell, amelynek köszönhetően a szakdolgozók és az orvosok is jelentős fizetésemelést kaptak. Így a népgazdasági ágazatban az utolsó előtti helyről a 13. helyre kerültek (cél a további növelés). A bajai kórház időközben sikerrel pályázott a Családbarát munkahely posztjára, valamint több energetikai fejlesztés végeztek. Humánerőforrás tekintetében kiemelhető, hogy jelenleg 60 fölötti a gyesen vagy gyeden lévő dolgozók száma, és hat babavárót is nyilvántartanak. Az utóbbi hónapok során hárman tettek szakorvosi vizsgát, ugyancsak hárman pedig rezidensi tevékenységüket kezdték meg az intézményben (a létszám a jövőben tovább növekszik).

A magyar egészségügy legnagyobb ünnepének nevezte a Semmelweis-napot Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, aki személyesen nem tudott jelen lenni az ünnepségen, de üzenetben megköszönte a kórházi dolgozóknak egész évi áldozatos munkájukat. Kiemelte: Semmelweis Ignác hatását az egészségügyre aligha lehet túlbecsülni, nagy szerepet játszott az orvostudomány átalakulásában. – Fontosak a beruházások, de kellenek hozzá a szakemberek, akik a tudományt a betegek szolgálatába állítják – üzente az államtitkár.

Az elismerések során adjunktusi címet kapott dr. Borbély Mihály sebész, a kiváló dolgozó címet pedig dr. Fenyő József, Fenyvesi Ákos Attiláné, dr. Győrfi Lászlóné, Oberhauser Ádám és Robár Edit érdemelte ki. A kitüntetettek a hagyományos virágcsokor és pénzjutalom mellé idén meglepetést is kaptak Fercsák Róbert polgármester jóvoltából. Családjukkal együtt a székelyvarsági turista központban tölthetnek el néhány napot.

Dr. Tóth Gábor főizgató a tervek kapcsán azt is elmondta, hogy az épületek korszerűsítése után a következő években a kórház műszerparkját szeretnék fejleszteni.

Vissza a hírekhez