Új módszerek a kezelésben

A diabétesz újfajta kezelési módszereivel ismerkedhettek szakorvosok a Baján május 26-27-én megtartott hagyományos konferencián. A tizenkettedik alkalommal megszervezett rendezvénynek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Bajcsy-Zsilinszky utcai épülete adott otthont, összesen 255 regisztrált résztvevővel. A szervező Bajai Szent Rókus Kórház nevében dr. Nyirati Gábor belgyógyász köszöntőjében kiemelte: a rangos rendezvényen 18 egyetemi tanár vesz részt.

Dr. Várkonyi Tamás egyetemi docens, a Magyar Diabétesz Társaság főtitkára kifejtette: a 2700 fős tagság számára biztosítani kell, hogy vidéki rendezvényeken is hozzájussanak az új információkhoz. Az előadások két fontos téma köré csoportosulnak. Egyik: az időskorban jelentkező, 2-es típusú cukorbetegség új kezelési módszere, egy injekció, ami nem inzulin, de hatékony és biztonságos. A másik: a cukorbetegség okozta idegkárosodás manifesztációja, diagnosztikája, kezelése új módszerei.

Zsigó Róbert, a térség országgyűlési képviselője is üdvözölte a konferencia résztvevőit. Hangsúlyozta: mivel a diabétesz népbetegség, különösen fontos a korai felismerés és a megelőzés. Dr. Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója elismerését fejezte ki a szervezőknek, majd megkezdődtek az előadások, amelyek a diabetológia és határterületeinek aktuális kérdéseit járták körül.

Vissza a hírekhez