Sok érdeklődő, sok segítség

Nagy sikerrel zajlott a városi egészségnap, melyet a Jánoska-eresztés napján (május 20-án, szombaton) rendeztek meg a Turisztikai Központban. Egyebek között ingyenes szűrővizsgálatokra várták az érdeklődőket, Bognár Marianna és Borbás Lászlóné végezte a vizsgálatokat. A vérnyomás, vércukor szűrések eredménye alapján tanácsokat kaptak a páciensek.

– Mintegy 250-en voltak kerestek fel minket ma, jól sikerült a rendezvény. Ami örvendetes, egy vállalkozó magánszemély – a közalapítvány eredményes működését látva – felajánlotta anyagi támogatását. Mindenkinek köszönöm a segítségét; a szakszemélyzet mellett a diákok is hasznos munkát végeztek – összegzett a program házigazdája, dr. Zöld Lászlóné az Egészséges Baja Városért Közalapítvány képviseletében.

A bajaiak ortopédiai és gerinc problémákkal fordulhattak dr.  Huszár Gergely főorvoshoz. Emellett főként csontritkulás, meszesedés, porckopás, lúdtalp és gerincferdülés állt a tanácsadás középpontjában. Kuriózumnak számított az atlantiszi izometrikus, kimozgató masszázs, amit Sári Éva mozgásterapeuta tartott. A közelgő nyárra való tekintettel melanóma és anyajegyvizsgálatot végzett dr. Petróczi-Kis Katalin bőrgyógyász szakorvos. Zsombokné dr. Árpád Andrea és Czikoráné Juhász Mónika frissítő, relaxáló masszázzsal várta az érdeklődőket. A Bajai Szent Rókus Kórház támogatásával hallásszűrésre is mód nyílt, a helyszínen Végh Sarolta asszisztensnél lehetett jelentkezni. Akik pedig megéheztek a várakozásban, reformételeket kóstolhattak Müller Józsefné jóvoltából, sőt recepteket is kaphattak a vendégek.

Vissza a hírekhez