Kedves Lakosok!

Idei első szakorvosi szűrőnapjára várja a 25-65 éveseket május 19-én, pénteken 14 órától a Bajai Szent Rókus Kórház Egészségfejlesztési Irodája.

A szűrővizsgálat célja az esetleges betegségek, valamint azok rizikótényezőinek korai (még tüneteket nem, vagy alig mutató) időszakban történő kiszűrése. Így a megbetegedések kialakulásának elkerülése, illetve az időben történő kezelések elindítása révén a teljes körű gyógyulás elérése.

(A szűrővizsgálatok nem alkalmasak a gondozás alatt álló, vagy panaszok miatt kivizsgálás alatt álló, beutalóval rendelkező lakosoknál a rendelések helyettesítésére, annak kiváltására!)

 A szűrés ingyenes, nem beutaló köteles, ugyanakkor – a szabad kapacitások korlátai miatt – a részvételhez előjegyzés szükséges (EFI Baja, 79/422-233/1128, 20/330 -11-66).

A szűrésre elsősorban a 25-65 éves lakosokat várják, mivel jellemzően ezen korcsoportban fordulhatnak elő lappangó, tüneteket nem okozó, időbeni felfedezésre váró esetleges betegségek, illetve élhetnek olyan rizikó tényezőkkel, melyek kivédésével, megszüntetésével jelentős egészségnyereség érhető el.

Az egészség érték. Vigyázzunk rá!

Plakát megjelnítése

Vissza a hírekhez