Vöröskereszt: segítségnyújtásból kitűnő

A Vöröskereszt világnapja (május 8.) alkalmából a megyei szervezet Baján rendezte meg ünnepségét, valamint az általános- és középiskolások versenyét. A Turisztikai Központban köszöntötte a díjazottakat és a csapatokat május 4-én Lipóthné Komjáti Andrea igazgató. „Jó alkalom, hogy köszönetet mondjunk a segítőknek. Ehhez szép hely, napsütéses idő és kellemes muzsika ad méltó körülményeket. Remélem, a diákoknak a tudás hasznosnak bizonyul a jövőben, s talán a pályaválasztásnál is segít majd.

A Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezete igazgatója az ünnepségről is neszélt. „Henri Dunant találta ki a vöröskeresztes mozgalmat 1881-ben. Születésnapja május 8-a, ezen a napon ünnepeljük a vöröskereszt világnapját. Megemlékezünk az eszmét kitaláló emberről, felidézzük a pártatlanságot, az önkéntességet. Azokat az alapelveket, melyek alapján működik a szervezetünk.”
Díjakat adott át dr. Tóth Gábor elnök, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója. Kiemelte: lehet, valakinek csak egyszer lesz szükséges vöröskeresztes tapasztalataira, de akkor nagyon fontos lesz.

Az elsősegélynyújtó versenyben 9 állomáshelyen (1-6. gyakorlati, 7-9. teszt) mutatták be tudásokat a megyei középiskolás csapatok. 18 öt fős csapat indult. A feladatok között kutyaharapással, mérgezéses esettel, sőt egy gerincsérülttel is találkoztak a fiatalok. A verseny ősszel az országos döntővel folytatódik, ahová a megyei nyertesek jutnak tovább. Az általános iskolások között a Tompa, míg a középiskoláknál a bajai Szent László ÁMK bizonyult a legjobbnak. A zsűri elnöke dr. Fenyő József főorvos, a Bajai Szent Rókus Kórház sürgősségi osztályának vezetője volt.

Vissza a hírekhez