Balatoni üdülést is támogatnak

Dachauból érkeztek vendégek a Bajára április 29-én, szombaton. Az ottani vöröskereszt 25 éve áll testvérkapcsolatban a Bács-Kiskun megyei szervezettel. Thaler Helmut nemzetközi koordinátor és Stauss Rudolf nyugalmazott igazgató Lipóthné Komjáti Andrea megyei igazgatóval látogatott el a Bajai Szent Rókus Kórházba, ahol dr. Tóth Gábor főigazgató, a megyei szervezet új elnöke fogadta őket.

Rudolf Stauss kérdésünkre elmondta: fontos számukra az 1989 óta meglévő kapcsolat. „Elsősorban gyermekek balatoni táboroztatását, valamint a gyermekek karácsonyát támogatjuk anyagilag. Ebben egy jelentős szponzor segít nekünk.” Hozzátette: megtiszteltetés, hogy Baján fogadja őket az új megyei igazgató, igyekeznek a jövőben is anyagi támogatást nyújtani a Bács-Kiskun megyei Vöröskeresztnek.

Dr. Tóth Gábor megköszönte a támogatást. „Reméljük, a kapcsolat továbbra is eredményes és gyümölcsöző lesz.” A megyei elnök azt is elmondta, hogy megvan a bizalom a németországi partner részéről, így a jövőben is marad a jó kapcsolat, mely révén a Balatonra 90 gyermek mehet üdülni évente.

A vendégek a tárgyalásokat követően körbe vezetette a főigazgató (megyei elnök) a Bajai Szent Rókus Kórházban.

Vissza a hírekhez