Nagyon fontos a naprakész tudás

Negyedik alkalommal rendezték meg április 21-én a Bajai Gyermekgyógyász Fórumot. A hagyományoknak megfelelően idén is a Bácskai Kultúrpalotában gyűltek össze az orvosok. Dr. Károly Éva főszervező, a Bajai Szent Rókus Kórház osztályvezető főorvosa hangsúlyozta: nem könnyű időpontot választani, ma is több orvosi konferencia zajlik az országban. – Köszönöm az előadóknak – a szegedi, a pécsi és a fővárosi Semmelweis klinikáról, valamint megyei kórházakból is érkeztek Bajára –, hogy eljöttek, minket választottak. Megtisztelő! Ami a gyermekgyógyászatot illeti, nem egyszerű a helyzet, de Baján immár harmadik éve kulturált körülmények között tudjuk elhelyezni a betegeket. Ugyanakkor a minőségi ellátás alapja a naprakész tudás, pláne itt, a végeken. Pécs, Szeged és Kecskemét egyaránt minimum 100 kilométerre van, így kiemelten fontos, hogy a háziorvosok időben, megfelelő diagnózissal küldjék a betegeket. A kórházból pedig stabil állapotban adhassuk tovább őket a megfelelő intézménybe – mondta a főorvos, majd megköszönte a szervezésben kapott segítséget.

A témákról elmondta: a gyermekkori cukorbetegségről, a pajzsmirigy problémákról, a fehérje vizelésről, a magas vérnyomásról, és mint aktualitás, a migrációval kapcsolatos problémákról is beszélnek.

A városvezetés nevében Kámánné dr. Bari Bernadett önkormányzati képviselő nyitotta meg a fórumot. – Jeles szakmai program, melyre az ország több kórházából érkeztek neves előadók. Remélem, a tanácskozás mellett jut idejük arra is, hogy megismerjék városunkat. Bár az orvostudományhoz nem sokat értek, édesanyaként rendkívül hálás vagyok Önöknek a tudásukért, a sok segítségért!

Jó munkát kívánt a megjelenteknek dr. Mátrai Tibor főorvos, a Bajai Szent Rókus Kórház orvosigazgatója. – Remélem, a kollégák olyan gyakorlati tudással gyarapodnak a mai fórumon, melyet alkalmazhatnak majd munkájuk során.

A szakmai előadások délután értek véget a negyedik Bajai Gyermekgyógyász Fórumon.

Vissza a hírekhez