Munkaerő megtartó képzés

Ünnepélyes tanévnyitóra gyűltek össze április 25-én a Bajai Szent Rókus Kórház klubszobájában. A Munkaerő megtartó képzés mintegy 11 millió forintos beruházás elsősorban a kormánynak köszönhető, de az intézmény is hozzátette a 20%-os önrészt.

Göbl Vilmosné ápolási igazgató örömmel jelentette be az évnyitón – melyen a dolgozó-tanulók mellett az oktatók is megjelentek –, hogy elindulhat az ápolási és egészségügyi asszisztens képzés az intézményben. „Köszönet érte a Bajai Járási Hivatalnak is, sokat segítettek.”

Rekettye Sándor, a hivatal foglalkoztatási osztályának vezetője kiemelte: volt már gyümölcsöző együttműködés a kórházzal. „A mostani egy éves képzés munka közben zajlik. A résztvevők hosszabb távra tervezhetnek itt, a további foglalkoztatást is előírja a szerződés. A mintegy 11 milliós tanfolyam célja, hogy ne vándoroljanak ki az egészségügyi dolgozók. Az intézmény és a munkavállaló egyaránt találja meg számításait. Az összeg zömét a kormány biztosítja, a kórház pedig vállalta a 20%-os önerőt. Egy főre lebontva 692 ezer forint a képzés, ami így ingyenes a dolgozóknak.

A képzést lebonyolító intézmény, a sásdi székhelyű M-STÚDIUM Oktatásszervező Kft. vezetője, Megyeri Tiborné hangsúlyozta: 14 éve vannak jelen a felnőttképzési piacon. – Minden feltétel adott, hogy sikeres vizsgát tegyenek majd a tanfolyam végén. Önök az első az országban, akik ezen az 1700 órás képzésen vesznek részt, általános ápolási és egészségügyi asszisztensek lesznek. A záróvizsga központi írásbelije május 18-án lesz. Május 25-én gyakorlati vizsga következik, majd jön a szóbeli záróvizsga.

A képzés megkezdődött, hetente kétszer zajlanak a foglalkozások.

Vissza a hírekhez