Egyedülálló eredmények

Fontos kérdések kerültek terítékre április 18-án, a Bajai Szent Rókus Kórház és felügyelő tanácsa által szervezett lakossági fórumon. A Mozgáskorlátozottak Egyesülete Szabadság utcai székházában Szakál István elnök elöljáróban elmondta: a tanács fontosnak tartja, hogy folyamatosan tájékoztassa a lakosságot a kórház működéséről, gazdasági, személyi, orvosi, infrastrukturális helyzetéről.

Dr. Horpácsy Balázs, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Dél-alföldi térség igazgatóságának helyettes ügyvezetője a fenntartó képviseletében kiemelt: a bajai kórháznak rendkívül jó a kommunikációja a fenntartó, a sajtó és a lakosság irányában is. Sikeresnek értékelte az összes fejlesztést. Hangsúlyozta, hogy gondos gazda felügyeli, igazgatja a bajai intézményt.

Dr. Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója prezentációjában részletesen ismertette az utóbbi évek beruházásait. Kiemelte az új épületszárnyat, amely szerinte olyan tetszetős látványt nyújt, akár egy irodaház (főként a szokatlanul nagy ablakoknak köszönhetően). Elmondta: a tervezésnél igyekeztek minden apró részletre odafigyelni, többek között a folyosón és a falakra kihelyezett virágokra és képekre is, amelyek otthonos hangulatot kölcsönöznek. Mivel a bajai kórház nagy területet fed le, és a szerb-magyar határtól mindössze 35 km-re található (a határon állomásozó rendőröket és katonákat rendszeresen itt látják el), jövője, fennmaradása biztos, szögezte le a főigazgató. A fejlesztések egy része uniós pályázatokból, más része önerőből valósult meg. Több helyi vállalkozó bőkezűen támogatta a kórházat, ennek is köszönhető, hogy olyan műszerekkel is rendelkeznek, melyekkel országos szinten sem dicsekedhet sok intézmény. Ugyancsak ritkaságnak számít, hogy tavaly elnyerték a családbarát munkahely minősítést (ezt az országban a bajain kívül csak az orosházi kórház érdemelte ki). Több dolgozójuk rangos kitüntetések, díjak és elismerések birtokosa lett, a munka pedig továbbra sem áll le. Jelenleg legalább öt pályázat vár elbírálásra. A főigazgató kiemelte: a belgyógyászati szárnyra nagyon büszkék, de minden fekvő- vagy járóbeteg részlegen dolgoztak, az aktív fekvőbeteg-osztály kórtermeinek 95 százaléka saját fürdővel rendelkezik.

Mint kiderült: országos szinten számos problémát okoz a kórházak megfelelő takarítása, amire fokozottan figyelni kell. Dr. Tóth Gábor elmondta: ennek érdekében tervezik egy takarítást ellenőrző szoftver program beszerzését, amely jelentősen megkönnyíti az ellenőrzést.

Vissza a hírekhez