Több mint háromszázan adtak vért

Összesen 326 személy regisztrált azon az osztályok közötti véradóversenyen, amelyet tavaly szeptemberben hirdetett meg Csubákné Besesek Andrea alpolgármester.

A donorok 2016. október 1. és 2017. január 31. között jelentkezhettek véradásra valamely iskolai osztály nevében. A diákokra hárult a feladat, hogy ösztönözzék, mozgósítsák rokonaikat, családtagjaikat, ismerőseiket. A legtöbb véradót felmutató osztály jutalomban részesült. A verseny lezárására és díjkiosztójára március 13-án várták az érintetteket a városháza dísztermébe. Csubákné Besesek Andrea köszöntőjében kiemelte: a 326 véradó szép eredmény. A sikeres akció láttán úgy döntöttek, jövőre ismét meghirdetik a versenyt.

A legtöbb hozzátartozót mozgósító csapatok anyagi támogatást kaptak, amelyet osztálykirándulásra fordíthatnak. A legtöbb véradót, 20 főt a Sugovica Sportiskolai Általános Iskola 2/c osztálya delegálta, 55 ezer forintos jutalomnak örvendhettek. Őket a Bajai III. Béla Gimnázium 10/c osztálya követte (18 fő) 35 ezer forint nyereménnyel. Harmadik helyen végzett a Szent László ÁMK Lukin László ÉZI és AMI 3. osztálya (11 fő), 25 ezer forintos kirándulás támogatással.

A véradók között egyéni díjakat is kisorsoltak. Jeszenszky-Gelley Zsófia, Janity Gábor és Nagyné Szabián Zita a szerencsés, míg Horváth Rita az Egészségfejlesztési iroda különdíját kapta.

Dr. Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója elmondta: Bács-Kiskun megyében évente 6000 egység vért vesznek le. Baja ebből 1200 egységet ad, ami kiemelkedően jó eredménynek számít. Felhívta a figyelmet: a véradás valóban önzetlen segítségnek számít, hiszen egy adag vér négy ember életét is megmentheti. Arra bíztatott mindenkit, aki részt vett a kampányban, hogy tartsa meg a véradás jó szokását!

Vissza a hírekhez