2017.03.07.

Bajai Szent Rókus Kórház

 

Sajtóközlemény

 

 

Folytatódnak a fejlesztések a Bajai Szent Rókus Kórházban

 

Újabb pályázaton nyert jelentős fejlesztési támogatást a Bajai Szent Rókus Kórház. Az intézmény 161,90 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével korszerűsítheti a területén található ingatlanokat. A munkálatok végére két orvosszálló összesen 36 lakása válhat energiatakarékossá.

 

A beruházás a Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései KEHOP-5.2.10 című pályázati felhíváson nyert támogatásnak köszönhetően valósulhat meg. Célja az egészségügyi intézmény területén (6500 Baja, Rókus utca 10.) található 12 lakásos, valamint 24 lakásos orvosszállók energetikai fejlesztése. A fejlesztés eredményeként új nyílászárókat, új burkolatot és hőszigetelést kapnak az ingatlanok, felújítják a lábazatokat, valamint korszerűsítik a kéményeket is.

A kisebbik, 12 lakásos orvosszálló 10 kW-os, a nagyobbik, 24 lakásos ingatlan 23 kW kapacitású napelemes rendszerrel csökkentheti majd havi kiadásait. A beruházás eredményeként az épületek energetikai hatékonysága jelentősen javul.

Az épületek funkciója az orvosi személyzet szállásának biztosítása. A tervezett energetikai korszerűsítéssel az épületek üzemeltetésében jelentős költségcsökkenés, használati értékében jelentős javulás várható. A fejlesztéssel a kórház évente közel 5.3 millió forinttal csökkentheti fenntartási költségeit. A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja 2017.11.23.

Kiemelkedően fontos számunkra a betegek biztonságos ellátása, valamint az itt dolgozók munkakörülményeinek a javítása. A fejlesztéstől azt is reméljük, hogy a megújuló lakások otthonos körülményeket biztosítanak majd a városba érkező fiatal orvosok számára - mondta el a fejlesztés kapcsán Dr. Tóth Gábor Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója.

Vissza a hírekhez