Hőseinkre emlékezni kell!

Kossuth Zsuzsannára emlékezve, a Magyar Ápolók Napján szokás szerint a Bajai Szent Rókus Kórház is köszöntötte az ápolókat. Február 23-án, csütörtökön az étkezőbe várták az ünnepelteket.

Dr. Tóth Gábor főigazgató elmondta: évente kétszer nyílik hivatalos lehetőség arra, hogy elismerésüket fejezzék ki az ápolóknak. Az intézmény nevében megköszönte egész éves munkájukat, amelyet az egyik legszebb hivatásnak nevezett, hiszen hatására sok élettelen szempárba költözik vissza a csillogás. Külön örömét fejezte ki amiatt, hogy az ünnepi alkalomra az ápoló-tanulók műsorral készültek, így fejezve ki, hogy magukénak érzik a kórházi munkát és közösséget.

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője Csubákné Besesek Andrea alpolgármester üdvözletét is tolmácsolva mondott ünnepi köszöntőt. Gondolt azon ápolókra is, akik épp a szakrendelőkben vagy a betegágyak mellett teljesítettek szolgálatot. Felhívta a figyelmet Kossuth Zsuzsanna bajai kötődésére (unokája, Ambrozovics Lajos bajai főispán volt. – Erő, remény és szeretet: az ápolók minden nap ezt adják a betegnek és az elesetteknek – mondta a honatya.

Az Országgyűlés az ápolók napjával ismeri el a kórházakban minden nap felelős munkát végző dolgozók értékét, emelte ki Göbl Vilmosné ápolási igazgató. Hangsúlyozta: Kossuth Zsuzsanna a magyar ápolók példaképe, aki alázattak és önzetlenséggel állította életét a nemzet szolgálatába, megelőzve korát. – Hőseinkre emlékezni kell! – jelentette ki  az ápolási igazgató, aki szerint Kossuth Zsuzsanna szellemi hagyatékának ápolása fontos feladatokra figyelmeztet.

Florence Nightingale kortársának, Kossuth Lajos húgának tragédiákkal terhes, rövid életét és önfeláldozó munkásságát a bajai Szakképzési Centrum végzős, ápoló szakos diákjai elevenítették fel. Az ünnepségen dr. Szluha Gyula főorvos felolvasta az alkalomra írt versét.

Vissza a hírekhez