Lotti az első bajai baba

Baja legfiatalabb lakosa, Schlégl Lotti január 4-én, szerdán kora délután született a Bajai Szent Rókus Kórházban. Ő az idei első bajai baba (a január elsején született leány bácsalmási). A kis Lotti nagyon nyugodt, élete második napján remekül tűrte a sajtó érdeklődését. Édesen átaludta a köszöntésére érkezők látogatását. Édesanyja, Farkas Mária boldogan tolta ki a kórházi kiskocsit a szülészet folyosójára. Mint elmondta: egyáltalán nem számított arra, hogy ilyen szerencse éri őket. – Rajtunk kívül mindenki szurkolt, hogy ő legyen az év első bajai babája. Mi csak azt vártuk, hogy végre megszülessen. Nagy meglepetést okozott a főorvos úr bejelentése: Lotti az idei első újszülött – mondta a kismama. Hozzátette: a családban van egy hétéves fiú, aki nagyon várta a kishúgát. A szülők is örülnek, hogy a Lotti érkezésével kiegyenlítődnek az erőviszonyok a családban.

A városvezetés nevében Csubákné Besesek Andrea alpolgármester tett eleget kedves kötelességnek: köszöntötte a város legifjabb lakóját. Az édesanyának virágcsokrot hozott, a család többi tagjának pedig terjedelmes ajándékcsomagot. Az újszülött Lotti oklevelet és 500 ezer forint értékű kamatozó babakötvényt kapott a sikeres életkezdéshez. – Minden baba születése örömünnep, az első bajai illetőségű ifjú lakos pedig különösen fontos számunkra. Idén csodaszép kislány született, akit nagy szeretettel köszöntünk – mondta az alpolgármester.

Schlégl Lotti 3500 grammal és 53 centiméterrel, természetes úton jött a világra dr. Mátrai Tibor osztályvezető főorvos segédletével.

Vissza a hírekhez