Szívügy az új ultrahang készülék

Nagy teljesítményű ultrahang-készülékkel gazdagodott a Bajai Szent Rókus Kórház. A műszert az intézmény saját forrásból gazdálkodta ki a minél hatékonyabb betegellátás érdekében, mondta el dr. Tóth Gábor főigazgató november 25-én, az ünnepi átadáson. – A kardiológián két fő betegcsoport veszi igénybe az ellátást. A már diagnosztizált betegek, akiknek további kezelése történik, valamint az új betegek, akiknél felmerül kardiológiai probléma. Ezek diagnosztizálására vagy épp kizárása szolgál a műszer. Az orvosi diagnosztika az egyik legjobban fejlődő iparág, de bízunk benne, hogy a készülék néhány évig szolgál minket.

Dr. Major Tamás osztályvezető főorvos ígérte: az új gépet a lehető legjobban kihasználják, napi nyolc órát működik, ami jelentős mértékben lerövidítheti a várólistákat. – Számunkra elengedhetetlenül fontos műszer. A modern kardiológiában képalkotás nélkül nem lehet dolgozni. Az új gép lényegesen többet tud a réginél. Egy gépet ma alig 4-5 évre terveznek, a szoftverek is állandóan változnak, ezáltal (tekintettel az amortizációra is) az egészségügyi költség is mindig változik – mondta a főorvos.

A készüléket a Sala-Med Kft. szállította ki. Dr. Tóth Gábor kiemelte a cég korrekt hozzáállását. Virág Krisztina ügyvezető elmondta: cégük az ország egész területén foglalkozik különböző gyártók kizárólagos képviseletével. – Jelen készüléknek fejlett a képalkotása. Jóval nagyobb kijelzővel rendelkezik, ezért sokkal pontosabb képet ad a beteg állapotáról. Magyarországon a kardiológiai betegségek nagy számban fordulnak elő, ezért is fontos a korai és pontos diagnózis, amiben ez a készülék nagy segítségére van az orvosnak – mondta az ügyvezető. Hozzátette: igyekeznek a magyar egészségügyben hosszútávú partnerként dolgozni, az intézmények rendelkezésére állni a problémák megoldásában is. Jelen esetben a meghibásodott műszer helyébe biztosítottak cserekészüléket, hogy ne legyen fennakadás a betegellátásban.

Örömét fejezte ki a kardiológiai osztály gyarapodása miatt Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselők is. Kiemelte: a kórházban az elmúlt évek során nagymértékű fejlesztések történtek. Nemcsak kubatúrát építettek, hanem folyamatosan frissítették a felszereléseket. – A sürgősségi betegellátó osztály megújításánál is új műszerek beszerzésére fordították az összeg nagy részét. Ez a gép is azt szolgálja, hogy biztonságosabban, hatékonyabban tudják ellátni a betegeket, időben fölismerni és kezelni a betegségeket. Minden ilyen műszer beszerzése a betegek érdekében történik.


Vissza a hírekhez