Praktikusabb, jobb gépek

Új műszerek segítik a gyógyítást a bajai dialízis központban. A Diaverum Dialízis Központ épületében működik a Bajai Szent Rókus Kórház nephrológiai szakrendelése is. A korszerű művese gépek praktikusabbak a korábbiaknál. Használatuk egyszerűbb, működésük halkabb, valamint a kezelések előkészítéséhez szükséges időtartam is csökken.

Dr.Magyar Katalin a központ főorvosa elmondta: 15 új géphez jutottak, kettőt már üzembe helyeztek. „Ezek már online vezérelt művese gépek. Így arra is lehetőség van, hogy egy kis kártyára felvigyük a betegek adatait, melyeket kezelés előtt betáplálunk a gépbe, ami beállítja a kezelési paramétereket. A mikrocsipek beszerzése folyamatban van.”

A korábbi gépek is működőképesek voltak még, ám elöregedtek, ezért cserélték ki őket. Az új készülékek praktikusak, az ábrák és a diagramok segítségével a mért adatok is könnyebben értelmezhetőek. Ugyanakkor a modern gépek anyagi szempontból is előnyösek, használatuk jóval gazdaságosabb, mint az előző eszközöké volt. December végére valamennyi új gépet működésbe állítják.


korábbi felvétel

Vissza a hírekhez