Megyei kitüntetések

Kecskeméten, október 21-én tartottameg ünnepi közgyűlését a megyei önkormányzat. Az ünnepi műsorban fellépett a Rábl Színpad és ZeneiKözösség is. Rideg László elnök és Rausch Sándor alelnök adta át a megyeikitüntető díjakat. – Kitüntető díjainkkal önök előtt tisztelgünk, akik azegészségügy, az oktatás, a nevelés, a kultúra, a művészet, a tudomány, a sport,a nemzetiség és nem utolsó sorban a megyéért tett közszolgálat során többettesznek az elvártnál – mondott köszönetet az elnök a kitüntetetteknek. Tizenkétkategóriában harminchatan vehettek át elismerést.

A bajai és környékbeli díjazottak. Művészetidíj: Rábl Színpad és Zenei Közösség bajai amatőr színtársulat.Egészségügyéért díj: dr. Miliás László sükösdi háziorvos. Aközgyűlés elnökének elismerő oklevele: dr. Tímár Gyula osztályvezetőfőorvos (Bajai Szent Rókus Kórhát, neurológia).

Dely Géza, a Rábl színpad művészeti vezetője:„Ez az elismerés hatalmas lökést adhat a fiataloknak. Láthatják, hogy nemcsakegy adott közönség ismeri el munkájukat, hanem egy szélesebb kör is.”

Dr. Tímár Gyula szakmai életútjáért és aszakterületen végzett kutatásaiért kapott díjat. „A megtisztelő díj az osztályévtizedekre visszanyúló kemény munkájának elismerése. Az elmúlt évben aperifériás idegek kezelése, vizsgálata területén jelentős előrelépésektörténtek Baján. Ennek elismerése is ez a díj.”

Dr. Miliás László: „Szakvizsga után azértmentem falura, mert egy kisebb közönségben más a légkör. Sokkal jobban megtaláltamaz emberekkel a közös nevezőt, mint egy városban, ahol személytelenebb alégkör.”

Az ünnepi ülésen jelen volt Fercsák Róbert polgármester is, aki a közgyűlés tagja nagyon örülta bajai és környékbeli sikereknek. „Büszkeséggel tölt el egy polgármestert, hatelepüléséről minden évben több szakmai területről is kiválóságok kapnakkitüntetést.”

  

Vissza a hírekhez