Megalázás helyett ma megbecsülés

A legtöbb egészségügyi intézményben a napokban kapják meg emelt összegű bérüket a munkavállalók, jelentette be október 5-én Ónodi Szűcs-Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára.

A Fidesz ennek kapcsán közleményében azt írták, hogy míg a szocialisták kormányzásuk alatt utcára tettek több ezer egészségügyi dolgozót, elvettek tőlük egyhavi bért és létbizonytalanságba sodorták őket, ma a munkavállalók megalázás helyett megbecsülést kapnak és egy többéves béremelési program részesei.

A napokban érkező magasabb jövedelem a béremelés első üteme. Az ápolóknak 2019-ig átlagosan 65 százalékkal, a szakorvosoknak és szakgyógyszerészeknek két év alatt 207 ezer forinttal nő a jövedelmük, sorolták.

A polgári kormányzás óta 500 milliárdos fejlesztés indult az egészségügyben. Eddig 300 milliárd forintot fordítottak az egészségügyi dolgozók béremelésére, és a most indult béremelési programra két év alatt újabb 100 milliárd forintot költenek. Az ápolók bruttó alapbére szeptember elsejétől átlagosan 26,5 százalékkal, a szakorvosok és szakgyógyszerészek alapbére bruttó 107 ezer forinttal nőtt. A jövő évi költségvetésben 325 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, mint a baloldali kormányok utoljára benyújtott költségvetésében, olvasható a közleményben.

Vissza a hírekhez