„Nem hiszem el, hogy sikerült!”

Dolgozóját, Vereczkei Zsolt bronzérmes paralimpikont köszöntötte szeptember 27-én, délután a Bajai Szent Rókus Kórház az ebédlőben. Dr. Tóth Gábor főigazgató bevezetőjében kiemelte: az intézmény van egy dolgozója, aki hét paralimpián vett részt, 3 arany-, valamint 4 bronzérmet nyert. – A parlamenti kitüntetése (Magyar Érdemrend Középkeresztje, csillaggal) pedig a legmagasabb díj, amit civil ember kiérdemelhet Magyarországon. Gratulálunk!

Levetítették a döntőt, amit ezúttal a sportoló kommentált. – Izgultam, amikor kijöttem a medencetérben. Török ellenfelemtől kicsit, a vietnámitól nagyon tartottam, hogy leszorít a dobogóról. Az első rajt nem volt érvényes, valaki bekiabált a nézőtérről. Másodszor jól indultam, végül sikerült az áhított bronzérem. Kiabáltam a magyarok felé: „Nem hiszem el, hogy sikerült!” Korábban edzőmmel, Pass Ferenccel megbeszéltük: nagyon fontos a rajt, 100 százalékosan végig úszni a távot és jól kell célba érkezni. utóbbin sok múlhat.

Pass Ferenc is ott volt a köszöntésen, ám Rióból hiányzott. – Azért nem utazhattam ki, mert nem jelöltek a csapatba. Egyébként a döntős úszás tökéletes volt, de a délelőtti nem sikerült. Azzal az idővel lemaradt volna Zsolti a dobogóról. Láttam, hogy korrigálható hibákat vétett (beragadt a rajtnál, nem tudta tartani a sebességet), telefonon beszéltünk is a döntő előtt. Sikerült ismét dobogóra állni!

Vereczkei Zsolt Rióról elmondta, hogy a hírekkel ellentétben nem volt ok panaszra a körülményeket illetően, minden rendben volt. A jövőt firtató kérdések kapcsán kijelentette: jövőre világbajnokság Mexikóban, lehet, hogy bevállalja. Messzebbre egyelőre nem tekint. Hozzátette: miután hazaérkeztek, Pass Ferencet kitüntették a Vigadóban (miniszteri elismerést kapott), majd következett a parlamenti ünnepség, ami csodálatos volt. – A Westendben is volt még egy fogadás. Egy nap, három fogadás. Nem rossz!

Pass Ferenc az érmet mutatva elmondta: Braille-írással is feliratozzák őket, valamint hangjuk is van, mégpedig más-más az arany-, az ezüst- és a bronzéremnek.

Az élménybeszámolót az Rió 2016 feliratú torta felszeletelése és elfogyasztása zárta.

Vissza a hírekhez