Állj félre a mentő elől!

Csupán a fentieket kérik az autósoktól az Országos Mentőszolgálat munkatársai. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, sokan nem könnyítik meg a munkájukat végző mentősök dolgát. „Állj félre a mentő elől! Evvel segítesz! Köszönjük!” Pár nap alatt közel 300 ezren nézték meg a rövid, de hatásos videót, amelyet Márkus Gábor mentő-gépkocsivezető töltött fel az internetre.

Reményi László bajai mentőtiszt szerint városunkban is hasonló a helyzet. Elmondta: a problémák abból adódnak, hogy sokan nem szereztek kellő rutint a vezetésben. Így nem tudnak mit kezdeni, amikor mögöttük vagy akár velük szemben megjelenik a náluk sokkal gyorsabban haladó mentőautó. Éppen ezért nem alapozhatnak arra, hogy mindig megadják a nekik járó elsőbbséget.

Hozzátette: sofőrjeik rendszeres tréningeken vesznek részt, amelyek ezekre a váratlan helyzetekre készítik fel őket. A mentősöknek mindig a riasztástól számított legrövidebb időn belül kell kiérniük az esethez, ekkor akár 160-170 km/óra sebességgel is haladhatnak a 150 lóerős mentőautóval.

A Bajai TV kérésére a mentőtiszt elkészítette a videó bajai verzióját. Reményi László: „Próbáljunk meg körültekintően közlekedni, és figyelni a körülöttünk lévő hangokra.”

Vissza a hírekhez