Családbarát munkahely a kórház

Kiérdemelte a Családbarát munkahely címet a Bajai Szent Rókus Kórház. Dr. Tóth Gábor főigazgató július 20-án jelentette be a jó hírt. 500 pályázó közül 51 nyert (kórház csak kettő: a bajai mellett az orosházi kórház büszkélkedhet a fenti díjjal).

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a munka és a magánélet összeegyeztetésére tett erőfeszítéseket ismerte el. Az oklevelet kedden, az Operaházban adta át Novák Katalin államtitkár. A bajai intézmény a címre és a vele járó 2 millió forintra pályázott. Az összeg a családbarát munkahelyi környezet fenntartására és fejlesztésére fordítható.

Dr. Tóth Gábor hangsúlyozta: az elnyert Családbarát munkahely díj eszmei értéke fontos számunkra. „A család és a munkahely nehezen egyeztethető össze, különösen az egészségügyben. Ennek ellenére igyekszünk megadni a dolgozóknak minden lehetséges támogatást.”

A Bajai Szent Rókus Kórház nagy hangsúlyt fektet a kiegyensúlyozott családi és munkahelyi környezet fenntartására. Régóta különös gondot fordít a pozitív munkahelyi környezet létrehozására. A gyakorlatban is támogatja dolgozóit munkahelyi és családi kötelezettségeik hatékonyabb összeegyeztetésében. Évek óta csapatépítő napok, családi sportnapok, személyiségfejlesztő vagy krízishelyzetben támogatást nyújtó tanfolyamok, illetve különféle mozgásprogramok állnak a munkatársak és családtagjaik rendelkezésére, szükség szerint akár igazoltan, a fizetett munkaidő terhére is. A díj e törekvés elismerése, az elnyert forrás pedig újabb lehetőségeket kínál, hogy a kórházi dolgozók és családtagjaik számára rekreációs és fejlesztő programokat szervezhessenek a jövőben is.

Göbl Vilmosné ápolási igazgató elmondta, hogy a létszám éppen megfelelő (közel 1000 fő) arra, hogy mindenkit személyesen ismerjen a vezetőség. „Igyekszünk megoldást találni, ha valakinek gondja van. Négy, hat vagy nyolc órában is dolgozhatnak, ahogy a gyermekneveléshez szempontjából a legjobb. Ismerjük a dolgozók családi életét is, mindig próbálunk segíteni, figyelembe venni az egyéni szempontokat.”

A Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója hozzátette: nyáron a gyerekek is ebédelhetnek az intézményben, McKing’s menü várja őket. „Jövőre megszervezzük a nyári napközit. Sőt, amennyibe a törvények kedvezően változnak, munkahelyi óvoda nyitására is pályázunk!”

Vissza a hírekhez