„Hivatás a miénk!”

Új helyszínen, ám a hagyományos programokkal tartották meg idén Baján az Ápolók Napját. Az Év ápolója díjat Gerebics Eszter (sebészet) érdemelte ki. A kitüntetést Schwalm Beáta, a Nővér Alapítvány alapítója és dr. Tóth Gábor főigazgató adta át.

Június 3-án, pénteken délután a Petőfi-szigeti épületben dr. Munczig Dénesné, az önkormányzat kulturális referense ismertette a programot. A Himnuszt a Szent László ÁMK növendékei énekelték el (karnagy Géczyné Pethes Eleonóra), majd dr. Tóth Gábor köszöntötte a Bajai Szent Rókus Kórház dolgozóit. – Köszönöm, hogy becsülettel, szívvel-lélekkel dolgoztak az év minden napján. Külön köszönet jár Göbl Vilmosné ápolási igazgatónak a szervező munkáért. Természetesen idén is vállalom a sörcsapolást! – jelentette be a kórház főigazgatója, aki Fercsák Róbert polgármesterrel együtt védnök is volt.

A fővédnök, Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője ugyancsak megköszönte a mindennapi munkát. – Az egészségügyben dolgozók olyan emberek, akik másokért dolgoznak. Gyógyítanak, vígasztalnak, bíztatnak, vagy éppen meghallgatják mások gondjait. Ehhez testi- és lelkierő kell! – mondta a fővédnök. Hozzátette: a kormány, a város és az intézmény összefogása révén megszépült, megújult a bajai kórház. Ám legfontosabb a közösség, mely ellátja a bekerülő betegeket. Dr. Horpácsi Balázs egészségügyi főtanácsnok (ÁEK Dél-Alföldi térség) a fenntartó nevében kérdésünkre elmondta: a bajai kórház az egyik legjobban működő intézmény a térségben. Megnyitójában pedig kiemelte: örömmel jön Bajára, már gyermekkorában is érzékelte a különbséget a Dél-Alföld és a Duna partján fekvő város hangulata között. – Ide most sem a problémák miatt jövök, hanem ünnepelni, ami Önöknek köszönhető. Ez nagyban segíti a mi munkánkat is. Odaadó munkájukat a kormány is jutalmazza, a bértárgyalások hamarosan sikerrel zárulhatnak. Fenntartóként is köszönöm tevékenységüket, sok sikert a további munkájukhoz!

Csubákné Besesek Andrea alpolgármester beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy ezt a munkát csak szeretetből lehet végezni. – Ma ezt köszönjük meg a Bajai Szent Rókus Kórház dolgozóinak!

A főszervező, Göbl Vilmosné ápolási igazgató kiemelte: az áldozatos munkát végző nővérekre, ápolókra gondolnak ezen a napon. – Most a gazdasági, piaci szemlélet az uralkodó, sokan külföldön próbálnak szerencsét. Túlterheltek a pályán maradók, akik itthon szolgálják a hivatást. Köszönet nekik! Kérem, felelősségteljesen végezzék a munkájukat továbbra is, hivatás a miénk!

A köszöntőket követően dr. Szluha Gyula főorvos elszavalta az alkalomra írt versét, majd megkezdődött a szakmai konferencia. Az előadások után adták a kitüntetéseket, a Rábl színpad triója adott műsort (Pethő Attila zongorakísértével).

A fogadáson pedig az ígéreteknek és a hagyományoknak megfelelően dr. Tóth Gábor főigazgató csapolta a sört az ünnepeltek megelégedésére.

Vissza a hírekhez