Adni jó, segíteni jó!

Rövid időre felélénkült az élet a Bajai Szent Rókus Kórház gyermekosztályán. A betegeket a Bajai Fiatalok Színházának műsora csalogatta ki a társalgóba május 25-én. A Baja Marketing Kft.-vel közösen átadták a társulat fennállásának 20. évét ünneplő két gálaműsor bevételét. Az emléklap arról tudósít, hogy 1,2 millió forint adomány érkezik a gyermekosztálynak.

Dr. Kelemen Veronika, a Bajai Színházért Alapítvány kuratóriumi elnöke felidézte, amikor 120 éve egy maroknyi gimnazista gálaműsorokat állított össze, amelyek bevételét hét éven át a gyermekosztálynak adtak. Megérezték, hogy adni, segíteni jó. Tevékenységükkel ugyanakkor lerakták a Bajai Fiatalok Színházának alapkövét is.

Nemes hagyományukat a jubileum alkalmából felelevenítették, kezdeményezésükhöz pedig örömmel csatlakozott a Baja Marketing Kft. Díjmentesen bocsátotta rendelkezésére a színháztermet, hogy az osztály megkaphassa a teljes bevételt. Bócsa Barnabás igazgató kiemelte: rövid időn belül másodszor érkeznek adománnyal a gyermekosztályra (év elején az adventi időszakban összegyűlt támogatást hozták el). – A megújult kórház zavartalan működéséhez ilyen módon is szívesen hozzájárulunk. Kívánom, hogy ez az összeg is segítse a gyógyító munkát.

Gáláns gesztusnak nevezte a felajánlást dr. Károly Éva osztályvezető főorvos, aki a dolgozók és a gyógyuló gyermekek nevében köszönte meg az adományt. Dr. Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója szintén köszönetét fejezte ki a több évtizedes együttműködésért.

A Bajai Fiatalok Színháza rajzfilmslágerekkel készült. Felhangzott egy-egy dal a Szépség és a szörny (Nagy Alma Virág), a Notre Dame-i toronyőr (Ottmár Attila), a Toy Story (Szarvas Panni) és a Jégvarázs (Terray Orsolya) című mesefilmből. Zárásként pedig közösen énekelték el A zene, az kell című, könnyeket és mosolyokat is előcsalogatva.

Vissza a hírekhez