Napi aktualitások a bajai fórumon

A harmadik Baja Gyermekgyógyász Fórumot rendezték meg április 29-én) a Bácskai Kultúrpalotában. Dr. Károly Éva főszervező, a Bajai Szent Rókus Kórház osztályvezető főorvosa köszöntőjében kiemelte: ismét itt van dr. Reusz György, az MTA doktora, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika részlegvezető egyetemi tanára, csecsemő- és gyermekgyógyász, akit idén március 11-én átvehette a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést. – Három éve találkoztunk itt először, akkor egy egyszeri továbbképzésnek gondoltam a fórumot. Ám olyan sikeres volt, hogy tavaly és idén is megszerveztük. Óriási az érdeklődés, Kaposvár, Kecskemét, Kalocsa, Szekszárd és Mohács térségéből, valamint természetesen Bajáról és vonzáskörzetéből érkeztek sokan. Elsősorban házi gyermekorvosok, de kórházban dolgozó kollégák is jöttek, jönnek. Úgy vélem, az előadók neve, illetve a szerteágazó témakínálat garantálja, hogy ezúttal is sikere lesz a fórumnak.

A városvezetés nevében dr. Vácity József bizottsági elnök nyitotta meg a rendezvényt. Miután tolmácsolta Fercsák Róbert polgármester üdvözletét, megemlítette, hogy kolléga, hiszen egykor maga is gyermekgyógyászként dolgozott. – A doktor szó jelentése oktató és tanító. Örülök, hogy a meghívóban a fórum szó szerepel, aminek tanulmányozása közben felbukkan a tanácskozás, a konzílium szó. Ha végignézzük az előadói névsort és a témákat, megállapíthatjuk, hogy igazi konzílium alakulhat ma itt. Napi aktualitások szerepelnek napirenden. Köszönet illeti a szervezőket, hogy harmadik alkalommal is megrendezték a bajai fórumot, remélem, még sok éven át folytatódik. Bízom abban is, hogy lesz módjuk kicsit megismerni Baját, s visszatérni turistaként.

Dr. Mátrai Tibor, a Bajai Szent Rókus Kórház orvos igazgatója is hangsúlyozta beszédében, hogy az előadók személye garancia: sok fontos üzenettel térnek haza a fórum résztvevői. – Köszönöm a főorvosnak és csapatának, hogy idén is megszervezték a bajai konzíliumot. Javaslom a megjelenteknek, a tanácskozás mellett arra is szakítsanak időt, hogy sétáljanak egyet a Sugovica partján.

Az első előadó, dr. Reusz György bevezetőjében kiemelte: örül, hogy meghívták és előadásokat tarthat. – Esettanulmányokkal is készültem, igyekszem megfelelni a vázolt elvárásoknak – mondta, majd az úgynevezett ritka betegségek kerültek terítékre.

A harmadik Baja Gyermekgyógyász Fórum késő délutánig tartott, számos érdekes és fontos előadás hangzott el a szakmai elismert szakértőitől.

Vissza a hírekhez