A testvérvárosban szűrtek

A bajai delegáció április 28-án, csütörtökön utazott Erdőszentgyörgyre, a XXV. Szent György napokra. A Bajai Szent Rókus Kórház öt orvosból és szakasszisztensekből álló csapata több napig egészségügyi szűréseket tartott a helyi kórházban. Az intézményt Csubákné Besesek Andrea is meglátogatta, a bajai elöljárót Dragan Lucian kórházigazgató kalauzolta. Az önkormányzati fenntartású kórházban örömmel látta, hogy sokan veszik igénybe a vizsgálatokat. – Az egészségügyi szűrések nagyon jó lehetőséget jelentenek a környék lakosságának. A Bajai Szent Rókus Kórház orvosai és szakasszisztensei nagy lelkesedéssel végzik ezt a szolgálatot. Köszönettel tartozunk nekik és a főigazgatónak – hangsúlyozta Baja alpolgármestere.

Erdőszentgyörgy polgármestere, Csibi Attila elmondta: már tavaly is hatalmas volt az érdeklődés: több mint 600-an jelentkeztek az ingyenes szűrővizsgálatokra. Idén már a 700 főt is megközelítette a feliratkozók száma.

Dr. Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója is sikeresnek ítélte az idei szűrővizsgálatokat. – Legnépszerűbbnek a laborvizsgálat bizonyult, de kiemelkedően sok beteg kereste fel a kardiológiai és az ortopédiai rendelést is. Tudni kell, hogy Romániában nehézkes egészségügyi ellátáshoz jutni, bizonyos esetekben kötelező fizetni a vizsgálatokért. Ebben az esetben pedig éppen annak a társadalmi rétegnek tudunk segíteni, amely nem engedheti meg magának a fizetős szolgáltatásokat. Minden orvosunk és szakdolgozónk önként, szeretettel jött Erdőszentgyörgyre, ezt személy szerint is köszönöm nekik – mondta a főigazgató.

Vissza a hírekhez