Nem állnak le a fejlesztések

A Bajai Szent Rókus Kórházba látogatott Ónodi Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Fercsák Róbert polgármester meghívására április 8-án, pénteken. Elégedetten nyugtázta az elmúlt időszak nagy fejlesztéseit, és javaslatot tett néhány további beruházásra. – Az elmúlt időszakban sokfelé jártam az országban egészségügyi intézményeket látogatni. Örömmel mondhatom, hogy Baján rendben találtam a helyzetet. Az egészségügyben mindig van mit fejleszteni, itt azonban az elmúlt évek erőfeszítései célba értek, a lakosság biztonsággal mehet a kórházba, vagy az ügyeletre. Ám a munka nem ért véget. Most azt is vizsgáltuk, hová kellene további forrásokat csoportosítani. Ígéretet tenni nem tisztem, de támogatom a jövő fejlesztéseit, főként a további felújításra váró épületek vonatkozásában – ismertette az államtitkár.

Zsigó Róbert elmondta: a város és a térség számára kiemelten fontos a biztonságos betegellátás, a méltó körülmények és a magas színvonal. – A háziorvosi ügyeletet is meglátogattuk, tájékozódtunk az alapellátás problémáiról, eredményeiről, további fejlesztési lehetőségeiről. Másrészt a kórházban értékeltük az elmúlt időszakban megvalósult fejlesztéseket. Fontos, hogy megfelelő körülmények között tudjanak gyógyítani, akik itt dolgoznak, és gyógyulni, akik ide kényszerülnek.

Fercsák Róbert polgármester értékelése szerint az államtitkári látogatás során a város és a kórház vezetősége tanújelét adta annak, hogy az egészségügy fejlesztése, jövője és mindennapjai kiemelt jelentőséggel bírnak.

Dr. Tóth Gábor, a kórház főigazgatója szintén elégedettségét fejezte ki, további terveket említve. – A Bajai Szent Rókus Kórház életében nemrég lezárult egy nagy fejlesztési ciklus. Eddig zömmel az aktív fekvőbeteg osztály fejlesztését, rehabilitációját céloztuk. Nem titok, hogy következő lépésként a krónikus ellátás fejlesztési ciklusáról tájékozódunk. A jelenleg funkció nélküli épületeinket szeretnék ismét használhatóvá tenni, ehhez keressük a további lehetőségeket, forrásokat.

Vissza a hírekhez