Dolgozik, amíg bírja

Öt évtizedes munkásságáért Pro Sanitate díjban részesült dr. Weiner József, a Bajai Szent Rókus Kórház nyugalmazott belgyógyász főorvosa. Amint arról már beszámoltunk, az elismerést az Emberi Erőforrások Minisztériumában vehette át a március 15-i ünnep alkalmából.

Emlékérem, oklevél és pénzjutalom jár a Pro Sanitate díjjal, ami az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai vagy közszolgálati tevékenységért adományozható évente legfeljebb 100 fő részére. Az elismerést az idén dr. Weiner Józsefet is átvehette. A belgyógyász főorvos a III. Béla Gimnázium elvégzése után a Szegedi Orvostudományi Egyetemre járt. A bajai kórházban 1965 óta dolgozik. 1995-től az informatikai osztály vezetője lett, innen ment nyugdíjba, majd 2010-ben visszakerült a kórházba. Az intézmény vezetősége terjesztette fel a díjra, mesélte a főorvos.

Dr. Weiner József: „Nagy megtiszteltetés, hogy ilyen elismerésben részesülök. A kórház vezetése terjesztett fel a díjra, gondolom eddigi pályafutásomnak értékelése a javaslat.”

Hozzátette: orvosként csak néhányan kapták meg a Pro Sanitate elismerést, ami tovább növeli értékét. A főorvos addig szeretne dolgozni, amíg egészségei állapota megengedi.

Vissza a hírekhez