Hatékonyság, biztonság, minőség

 

Átadták január 20-án a Bajai Szent Rókus Kórház felújított sürgősségi osztályát. A közel 1,3 milliárd forintos beruházás révén tovább javult az intézményben a hatékonyág és biztonság.


Ünnepélyes szalagátvágás a bajai kórház sürgősségi osztályán

Dr. Tóth Gábor főigazgató kiemelte: az elmúlt években mintegy 6 milliárd forint érétkű fejlesztés zajlott a kórházban.  – Meghatározó jelentőséggel bír az osztályokon folyó munka, az intézmény vezetőségének tevékenysége, valamint a kormányprogram. Ezek együttesen teszik lehetővé a nagy volumenű fejlesztéseket. Ma újabb lépést tettünk a sürgősségi osztály és a baleseti, sebészeti ambulancia megújításával hatékonyabb lesz a munka – mondta a főigazgató. Megemlítette az új eszközparkot, továbbá az informatikai fejlesztést is. Utóbbi révén bekapcsolták a kórházi rendszerbe a térségi háziorvosokat, sőt, a betegek is megtekinthetik adataikat interneten.


Bejárás a megújult osztályon

Fercsák Róbert polgármester is hangsúlyozta: gyakran jár ünnepélyes átadáson a bajai kórházban. – Mintegy 100 ezer ember ellátásáról gondoskodik az intézmény, öröm, hogy mi helyben vagyunk. A mai az egyik legfontosabb fejlesztés, a sürgősségi osztályon életek múlhatnak egy-egy gyors döntésen. Ebben segít a megfelelő hatékonyságú eszközpark – mondta a polgármester, aki a múltat is felidézte. – 2010 előtt nem sok fejlesztés történt a bajai egészségügyben, ám a mostani vezetés a problémák megoldására koncentrál, nem fél a döntésektől. A beruházások pedig a vállalkozásoknak is sok munkát adnak. Köszönet Zsigó Róbertnek és Tóth Gábornak, sokat tettek ennek érdekében!

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője az összefogást emelte ki. – Az elmúlt években a kórház, az önkormányzat és a kormány összefogásával minőségi fejlesztések történtek. A beruházások fő célja a biztonságos ellátás és a megfelelő munkakörülmények kialakítása volt. A jelentős összegek az itt dolgozók szolgálata miatt ér igazán sokat!

Németh László, az ÁllamiEgészségügyi Ellátó Központ főigazgatója: – A változások korát éljük, ezek az egészségügyet sem kerülik le. Fontos a gyorsa reagálás, márpedig a bajai kórház pályázati sikerei példaértékűek. A ma átadott terület is mutatja: nagyon fontos a specializálódás az egészségügyben is.


Sokan eljöttek a pályázat záró rendezvényére

A négy történelmi egyház képviselője megáldotta a megújult osztályt, majd ünnepélyes szalagátvágás következett.


Áldásban részesült a sürgősségi osztály

Zsigó Róbert pohárköszöntőjében megköszönte az érintettek munkáját, majd további sikeres fejlesztéseket kívánt a bajai kórháznak.


Zsigó Róbert mondott pohárköszöntőt

Vissza a hírekhez