Érkeznek a műszerek

Hamarosan átadják a megújult sürgősségi osztályt a Bajai Szent Rókus Kórházban. Szerdán (december 16-án) délelőtt dr. Tóth Gábor főigazgató bejelentette: zajlik a műszaki átadás. – A 220 éves kórház mára megújult. Az SBO átadása a záró felvonás. Ma megérkeznek a bútorok és a műszerek. A felújítás ugyanis jelentős eszközfejlesztéssel jár.

Dr. Fenyő József osztályvezető főorvos mérföldkőnek nevezte a beruházást. – 13 év után megújul az osztály, ideje volt, kinőttük a régit. Újdonság, hogy a betegeket állapotát érkezéskor felmérjük (1-5 skála), és súlyossági sorrendben látjuk el őket.

Dr. Hajdú Gergely projektmenedzser elmondta: az 1 milliárd 257 milliós beruházás (az összegből bruttó 900 millió forint műszervásárlásra használtak fel) december 20-án zárul. Az SBO januárban költözhet be a megújult helyére.

Dr. Tóth Gábor arról is tájékoztatta az érdeklődőket, hogy jelentős informatikai fejlesztés zajlott a kórházban. Ennek révén januártól a térség háziorvosaival online kapcsolatban lesznek. Sőt, a páciensek is megtekinthetik számítógépen a rájuk vonatkozó adatokat. A következő lépés a kórházi bejelentkezés számítógépes megoldása lesz.

 

Vissza a hírekhez