Tíz cég megvette a csomagot

Az újabb közbeszerzési eljárás befejezésére vár a Bajai Szent Rókus Kórház új szárnyának építése. A mintegy 3 milliárd forint értékű beruházásra két éve nyertek pályázati támogatást. A bontás megtörtént, a tervek készen állnak.
Az új belgyógyászati tömb megépítésére tavaly júniusban írtak ki először közbeszerzési pályázatot. Mind a hat vállalkozói ajánlat meghaladta az anyagi lehetőségeket, a legkedvezőbb is több mint fél milliárd forinttal lépte túl a költségkeretet. Ezért volt eredménytelen az előző eljárás. Most új kivitelezőt keresnek. Dr. Tóth Gábor főigazgató főorvos elmondta: a beadási határidő három hét múlva jár le. Tíz cég megvásárolta a dokumentumot, tehát 7-8 pályázó biztos lesz.

A Bajai Szent Rókus Kórház két évvel ezelőtt nyert el mintegy 3 milliárd forintos pályázati támogatást egy új központi épülettömbre. A folyamat időigényes, mert a közbeszerzési eljárások különböző szakaszaira megszabott határidőket be kell tartani. A beadott pályázatokat is alaposan át kell vizsgálniuk a szakembereknek. A sikeres pályázatra jó reményt ad, hogy – a szakszerű megfogalmazás szerint – csökkentették az építkezés műszaki tartalmát, például kisebb teherbírású lehet az épület tetőszerkezete. Így olcsóbban lehet megépíteni az új pavilont. A főigazgató reményei szerint a pályázati eljárást követően még idén megkezdődhet a munka. A tervek másfél éve elkészültek, a bontást befejezték, minden készen áll az építkezésre.


Befejezték a bontást

Vissza a hírekhez