A jövőt jelenti a folyamatos képzés

Lezárult a Bajai Szent Rókus Kórház másfél éves pályázata. Az intézmény vezetése több mint 30 millió forintot fordíthatott a dolgozók szakmai oktatására. Az egyes osztályok szakdolgozói képzésekhez és tanfolyamokhoz kaptak támogatást. Szerdán a pszichiátriai szakápolók képzése ért véget, valamennyien eredményesen vizsgáztak, így átvehették az oklevelet. Külön dicséretet kapott Burkovicsné Török Elvira kiváló teljesítménye okán.

Dr. Tóth Gábor főigazgató főorvos gratulációjában kiemelte: mindig becsülendő, ha munka és család mellett tanul valaki. A képzés nyertese a pszichiátriai osztály is, hiszen emelkedhet a munka színvonala. Kérdésünkre azt is elmondta, hogy a pályázat 100 százalékos támogatása miatt az intézménynek nem került pénzébe a képzés. Ráadásul helyben megoldották, így a dolgozóknak nem kellett elmenni másik helyre. Ez így kevésbé költséges, plusz a tanfolyamokon résztvevők tudnak dolgozni is és itthon vannak a családjuknál.

A pszichológiai szakápolói szakképesítésről szóló bizonyítványok kiosztását követően Göbl Vilmosné ápolási igazgató örömmel állapította meg, hogy mindenki végigcsinálta a tanfolyamot és sikeresen vizsgázott.
Nem mellékesen, a Bajai Szent Rókus Kórház és a Szegedi Tudományegyetem vezetősége évtizedek óta jó kapcsolatot ápol, most is a képzőintézmény vállalta a szakdolgozók oktatását. A tapasztalatok szerint ez mindkét félnek hasznos. Dr. Csanádi Lajosné csoportvezető (SZTE Klinikai Központ és Orvostudományi Kar Szakdolgozói Képzés) elégedetten mondta, hogy a hallgatók komolyan veszik az elhivatottságukkal összefüggő ismeretszerzést. - Segíti őket a kórház, a gyakorlóterületeknek is jelentősége van. Nekünk is új jelek mutatkoznak abban, hogy monitorozzuk saját képzéseinket és a hibákat felfedezve fokozatosan javítsuk.

A vizsgabizottsági elnöke Deák Krisztina (Emberi Erőforrás Fejlesztési Minisztérium) volt. - Minden elismerés megilleti a képzésben részt vevőket. Munka mellett végezték a tanfolyamot és megfeleltek a kritériumoknak.

A szakemberek abban egyetértettek, hogy a jövő a dolgozók folyamatos képzése és a betegellátás minőségének javítása a sikeres gyógyítás érdekében.

Vissza a hírekhez