Munka mellett tanultak

Véget ért A struktúraváltás támogatása a dolgozók szakképzésével és kompetenciafejlesztésével című pályázat keretein belül zajló képzés a Bajai Szent Rókus Kórházban. A kommunikációs tréninget szerdán ünnepélyesen is lezárták.

– Munka mellett tanulni az egyik legnehezebb dolog a világon. Tudom, otthon is helyt kell állni, a családdal sokat törődni, miközben egyre kevesebb szabadidő marad. Biztos vagyok benne, hogy ez a tanfolyam adott pluszt valamennyiüknek. Ráadásul Göbl Vilmosné ápolási igazgató munkájának köszönhetően a képzés az intézménynek egy fillérjébe sem került, pályázaton nyertünk pénzt. Mindenki eredményesen vizsgázott, a tudását használni tudja majd magánéletében és munkája során is – mondta el dr. Tóth Gábor főigazgató főorvos köszöntőjében.

A bajai önkormányzat nevében dr. Zöld Lászlóné képviselő szólt a részvevőkhöz. – Önök pályázati pénzből tanulhattak. Biztos, még inkább megtalálják a megfelelő hangnemet a betegekkel és a konfliktusokat is jobban tudják majd kezelni. A 34 milliós nyereményből mintegy 11 millió forintot költött az intézmény erre a tréningre. A többi pénzt hasonlóan fontos képzésekre fordítják. Sok sikert és kitartást kívánok a munkájukhoz – fogalmazott a tanácsnok. Rési Tibor, a Reál Kontakt Kft. ügyvezetője elismerően szólt a bajai kórházról és dolgozóiról. – Nehezen jutnak forráshoz mostanság az egészségügyi intézmények, a bajai kórháznak mégis sikerült. Kétfordulós pályázat volt, 60 anyag érkezett be 140 intézménytől. Csak 30 nyert, így az elmúlt két évben a 4 milliárd forintos keretből mindössze 800 millió forintot vittek el a kórházak. A többi pénz maradt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél. Baja sikeres volt, lehet újra pályázni – hívta fel a figyelmet a kft. ügyvezetője.

Elégedett volt "tanulóival" dr. Zombori Judit tréner. – Nem tudok meghatottság nélkül szólni. Kicsit haza jöttem most, a záró rendezvényre. 108 ember vett részt a képzésben, remélem sikerült kicsit jobban megismerni egymást. Óriási szükség van rátok, a munkátokra – hangsúlyozta a tréning irányítója. A képzésben résztvevők verset írtak tiszteletére, melyet Kovács Lászlóné olvasott fel.

A záró ünnepség végén valamennyi „végzős” átvette oklevelét a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgató főorvosától.
Géczy Zsolt


Eredményes volt a képzés

Vissza a hírekhez