Öt emelet, három milliárd forint

Unió és város: két jó barát? Hamarosan kiderül, ugyanis 3,3 milliárdos beruházásra készül a Bajai Szent Rókus Kórház. Az önkormányzat vállalta a 340 milliós önerőt, most az unión a sor.

Két év múlva már átadhatják
A Bajai Szent Rókus Kórház a Struktúraváltozást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg szakellátásban című pályázaton 3 milliárd 340 millió forintos beruházáshoz kér támogatást.
Kilencven százalékát utalhatja az unió, míg a tíz százalékos önerőt már vállalta az önkormányzat.
A munkálatokkal 2012 második negyedévében végezhet majd a kivitelező.

A fejlesztés, a szolgáltatások színvonalának emelése a megfelelő stratégia a gazdasági válság éveiben is - vallja a Bajai Szent Rókus Kórház vezetése. Az elmúlt két esztendőben is folyamatosan zajlottak beruházások, ez a jövőben sem lesz másképp. Sikeres pályázat esetén 3 milliárd 340 millió forintból épülhet fel az új, öt emeletes központi tömb a patológia és a krónikus belgyógyászat helyén. Ebben kaphatna helyet négy osztály: a belgyógyászati, a neurológiai, a gyermek, valamint a szülészet és nőgyógyászat. Ez utóbbi helyére költözne a krónikus osztály. Ugyanakkor a belgyógyászati tömb visszakerülhetne városi tulajdonba, hasznosításáról később az önkormányzat dönthetne. Újdonság a stroke centrum, továbbá a hotelszolgáltatás javítása. A kis létszámú kórtermek mindegyikéhez jár majd a külön fürdőszoba. A földszinten lesznek az ambulanciák, míg az alagsorban az egynapos sebészet helyiségei és a patológia kap helyet. Mindemellett kialakítják a központi betegirányító rendszert, valamint korszerűsítik a diagnosztikát és az informatikai rendszert. Dr. Tóth Gábor főigazgató-főorvos kiemelte: a tervezett fejlesztések révén lényegesen lerövidülnek a betegutak, miközben spórol az intézmény, hiszen az energiatakarékos épület fenntartása kevesebb pénzt igényel. Hozzátette: nem mellékesen a város gazdasága is profitálhat a nagy volumenű egészségügyi beruházás révén.

Vissza a hírekhez