Kedvezményezett neve

Bajai Szent Rókus Kórház

Projekt címe

A Bajai Szent Rókus Kórház betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztése

Projekt azonosító

EFOP-2.2.20-17-2017-00015

Projekt támogatási összeg

20.882.811 Ft

Támogatás mértéke

100 %

Projekt kezdőnapja

2018. november 01.

Projekt fizikai befejezésének tervezett napja

2019. február 28.

 

A Projekt tartalma:

A projekt átfogó célja a betegellátás minőségének javítása és a Kórház által nyújtott egészségügyi szolgáltatások színvonalának növelése eszközbeszerzés révén.

A projekt keretében lehetőségünk van egy korszerű, magas műszaki színvonalat képviselő ultrahang-berendezés beszerzésére, amelyet a szülészet-nőgyógyászati és az urológiai fekvőbeteg ellátásban kívánunk használni. Az eszközzel elérhetővé válnak orvosaink számára az egészségügyi diagnosztika terén megvalósult fejlesztések, a gyógyításban jelenleg alkalmazott megoldások, így tevékenységüket korszerű műszeres támogatás mellett végezhetik. Az eszközbeszerzésnek köszönhetően kollégáink pontosabb diagnózist állíthatnak fel, pontosabb terápiás kezelést is tudnak megállapítani, és csökken a kiegészítő diagnosztikai vizsgálatok száma is. Az eszköz a már meglévő eszközparkunk bővítését szolgálja, növeli a diagnosztikai kapacitásunkat, amitől az ultrahang-vizsgálatok várakozási idejének csökkenését várjuk.

A pontosabb diagnózis felállításával, a kiegészítő vizsgálatok számának, valamint a várakozási idő csökkenésével a fekvőbeteg ellátásban töltött idő lerövidülhet, ami nagyban javíthatja betegeink megelégedettségét.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, Magyarország Kormánya társfinanszírozásával valósul meg.

 

A projekt megvalósulása elolvas